Obavijesti

Sport

Komentari 50

Prvi golovi za Moratu i Kanea, vjerojatni oproštaj Makedonije

Prvi golovi za Moratu i Kanea, vjerojatni oproštaj Makedonije
4

"Gordi Albion" je nastavio sa stopostotnim učinkom svladavši Litvu, dok je "Furia" u dvoboju za drugo mjesto nadigrala Ukrajinu. Bjelorusija je pobijedila Makedoniju 2-1

VIDEO

Skupina C: Prvijenac Morate usrećio "furiju"

Snalažljivim potezom Álvara Morate u 28. minuti utakmice između Španjolske i Ukrajine (1-0) na Sánchez Pizjuánu u Sevilli riješen je vjerojatno najjači par kvalifikacijskih dvoboja za Euro ovaj petak. Bio je to prvi gol napadača Juventusa za "furiju" koja se izdvojila na drugom mjestu ljestvice s 12 bodova, tri više od Ukrajine.

Prvijenac Álvara Morate; Reuters/PIXSELL

Vodeća momčad ostala je Slovačka koja nije imala problema u domaćoj utakmici protiv Luksemburga (3-0). Nemec, Weiss i Pekařík već u prvom dijelu osigurali su tri boda Slovacima i petu uzastopnu pobjedu. Makedonija se domaćim porazom od Bjelorusije 2-1 uz preokret gostiju vjerojatno oprostila od Francuske. Bjelorusi su četvrti s četiri boda, Makedonci bod iza i dalekih pet iza pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Slovačka 15
  2. Španjolska 12
  3. Ukrajina 9
  4. Bjelorusija 4
  5. Makedonija 3
  6. Luksemburg 1

Skupina E: Čudesni debi Kanea, 'petarda' Slovenije

Samo minuta i 19 sekundi trebalo je Harryju Kaneu, čudesnom napadaču Tottenhama, da zabije prvijenac u debiju za Englesku kao zamjena u utakmici protiv Litve (73. minuta). "Gordi Albion" svladao je Litvu na Wembleyju 4-0, a zabijali su i Rooney (6.), Welbeck (45.) te Sterling (58. minuta). Peta je to pobjeda Hodgsonovih izabranika iz pet utakmica, čime su praktički osigurali put u Francusku.

Harry Kane; Reuters/PIXSELL

Njihovi prvi pratitelji Švicarci u Luzernu su dobili Estoniju 3-0 golovima Fabiana Schära u 17., Granita Xhake deset minuta poslije te Harisa Seferovića u 80. minuti. Kako je i Slovenija vrlo uspješno odradila domaću utakmicu protiv San Marina (Iličić, Kampl, Struna, Novaković, Lazarević i Ilić za 6-0), borba za drugo mjesto i dalje je ostala otvorena. Švicarci i Slovenci imaju po devez bodova, Litva je na šest.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Engleska 15
  2. Švicarska 9
  3. Slovenija 9
  4. Litva 6
  5. Estonija 4
  6. San Marino 1

Skupina G: Ibrahimović sredio Moldavce

Osebujni Zlatan Ibrahimović ne prestaje zabijati niti u dresu švedske reprezentacije. Njegovim golovima Šveđani su osvojili tri važna boda na gostovanju u Moldaviji (2-0). Prvi je zabio nakon katastrofalne greške domaćeg golmana Cebanua u 46. minuti, a drugi iz penala šest minuta prije kraja. Njegov je suigrač Andreas Granqvist u drugoj minuti nadoknade dobio drugi žuti, ali nije to bilo presudno po konačni rezultat.

Alaba nije pogodio penal; Reuters/PIXSELL

Austrija ove kvalifikacije igra fantastično. Do nove je pobjede stigla na gostovanju u Lihtenštajnu, i to vrlo uvjerljivo (5-0). Zabijali su Martin Harnik, Marc Janko, David Alaba, Zlatko Junuzović i Marko Arnautović, a Alaba je stigao i promašiti penal. Austrijanci su vodeći na ljestvici s 13 bodova, Švedska je na devet.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Austrija 13
  2. Švedska 9
  3. Rusija (-1) 5
  4. Crna Gora (-1) 5
  5. Lihtenštajn 4
  6. Moldavija 1
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida