Obavijesti

Sport

Komentari 10

Prvi koji su sezonu završili bez ijedne pobjede u 126 godina...

Prvi  koji su sezonu završili bez ijedne pobjede u 126 godina...
1

Škotski drugoligaš Brechin City izgurao je cijelu prvenstvenu sezonu bez ijedne pobjede. Uspjeli su dečki skupiti četiri boda iz 36 utakmica i zauzeti, naravno, posljednje mjesto na tablici...

VIDEO

U drugoj škotskoj ligi, Championshipu, i prije posljednjeg ovosezonskog kola sve je praktički već bilo poznato. Prvak je St. Mirren koji će iduće sezone igrati u škotskom Premiershipu, kvalifikacije za ostanak u ligi igrat će Dumbarton, a iz lige sigurno ispada Brechin City. Poznato je to odavno, no u posljednjem kolu dečki iz Brechina igrali su za čast.

No, nije im uspjelo. Izgubili su kod kuće od Queens of the Southa 5-1 i tako uspjeli nešto što nikome u škotskom nogometu nije pošlo za rukom već 126 godina - završiti sezonu bez ijedne pobjede. Posljednji koji se time može pohvaliti je Vale of Leven u sezoni 1891/92.

Igrači Darrena Dodsa u 36 prvenstvenih utakmica osvojili su četiri boda iz četiri remija i 32 čista poraza uz gol razliku 20-90. Posljednji bod osvojili su još 6. siječnja protiv Greenock Mortona (1-1), a po bod su još uzeli Dundee Unitedu, Falkirku i Livingstoneu. U drugoj su se ligi tako zadržali samo jednu sezonu što je za njih i dobar podatak s obzirom na to kakve rekorde ruše.

Jedan od njih je i onaj koji otkriva da su njihova četiri boda najmanje što je neki klub osvojio u povijesti druge škotske lige otkad se za pobjedu dobiju tri boda te izjednačeni rekord ukupno u povijesti drugoligaškog nogometa. Četiri boda osvojio je i Dundee u sezoni 1898/99. u Division One i FC Clyde iste te sezone, ali u 18 utakmica.

Brechin je moja obitelj

Niti jedna prvenstvena pobjeda, 17 poraza za redom, četiri boda od 108 mogućih... Brojke su to koje govore puno o teškoj sezoni Brechin Cityja. Puno, no ne sve. Da, sezona je bila grozna, no atmosfera na Glebe Parku, stadionu koji prima tek nešto više od 4000 gledatelja, bila je uvijek ugodna, obiteljska. A to najbolje potvrđuje 89-godišnja Margaret Noble, gospođa koja ne propušta domaće utakmice.

- Nema mi druge nego se smijati. Živim po svom, kćer mi je u SAD-u, sin u Dorsetu i Brechin City je moja obitelj - rekla je živahna starica. 

Dokaz da nogomet nisu samo katarski i ruski milijuni, nisu to ni navijački divljački pohodi gradom, nisu to ni transferi i brendirana odjeća... Nogomet je nešto puno više, prije svega sport, zabava, igra, nešto što smo svi polako već zaboravili u godinama koje su od sportaša, ali i navijača napravili snobove. Pravi primjer tome su i trener Darren Dods i njegov šef Ken Ferguson. Ne postoji vjerojatno klub u kojem bi trener uspio zadržati posao nakon ovakvog niza, no Dodds se ne mora bojati.

- Nikad nismo bili gubitnički klub. A to je bio najveći test za našeg trenera i njegove pomoćnike jer igrači nikad nisu pognuli glavu. Uspio ih je održati motivirane tijekom cijele ove teške sezone. A to valjda znači da je i nešto dobro napravio. Znali smo od početka sezone da će biti problema, pa igrali smo s momčadima koje su bile u prvoj ligi, a mi ovako mali. Ma, vratit ćemo se puno jači iduće godine - pun je optimizma Ferguson.

Kako neće biti kad ima ovakve navijače.

- Nije bilo baš najbolje, ali mislim da su dečki igrali dobar nogomet. Evo, zabili smo i gol u posljednjoj utakmici sezone - smije se Margaret i najavljuje da će ekipu pratiti i iduće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe