Sport

Komentari 28

Prvi pravi test za Marina Čilića, protiv Troickog koji voli dramu

Prvi pravi test za Marina Čilića, protiv Troickog koji voli dramu

Meč Viktora Troickog protiv Gimena bio je 15. u karijeri koji je otišao do petog seta na Grand Slam turnirima. Marin Čilić je izgubio posljednja dva meča protiv Srbina

Troicki je tip igrača na kojeg se očito lijepe maratoni. Meč protiv Gimena u drugom kolu, bio mu je 15. u karijeri koji je otišao do kraja na Grand Slamu. Samo prošle godine je igrao čak šest mečeva u pet setova. Protiv Španjolca nije tako moralo biti, no Troicki je u prva tri seta propustio kolosalne prilike da meč odvede u lakše vode. Sva tri je otvorio breakom. U prvom je imao prilike za dvostruki break, pa je izgubio set. U drugom je imao 4-0, pa gubio 5-4, da bi nekako dobio tiebreak. U trećem je otišao do 6-0, a u četvrtom propustio 5-3 servis za meč, pa je morao u peti.

U njemu je pogađate, oduzeo servis Gimenu pa to prokockao, da bi na kraju ipak uspio završiti meč u svoju korist. Nevjerojatno trganje živaca za njegove navijače i bespotrebno trošenje energije što bi ga moglo koštati u daljnjem tijeku turnira. Troicki je tijekom meča bio netipično agresivan, te je imao više winnera od Španjolca koji je u prvom kolu zabio Monacu 70 winnera.

- Lako je objasniti rezultat. Kada sam mu dao priliku, igrao je dobro. Kada nisam, imao sam kontrolu nad susretom. Bilo je teško, no najvažnije je da sam slavio - kazao je Troicki nakon susreta.

Protiv Čilića ima 2-5 u karijeri, no dobio je zadnja dva meča, a od tih sedam susreta nijedan nije bio na zemlji. Ova povećana agresivnost protiv Gimena je zanimljiva, jer Troicki je često bio percipiran kao pimpler s jakim servisom.

Čilić je u prva dva kola imao odličan ždrijeb, no lijepo izgledaju uvjerljive pobjede bez puno drame, nakon dramatičnog razlaza s Brettom. Kyrgiosa je dobio lako te ga je stavio na njegovo mjesto, a to je perspektiva svjetskog tenisa. Čilić je ipak sadašnjost, a moda i budućnost, ovisno o tome kako će mu se razvijati karijera nakon Bretta. Je li pak došlo do nekakvog oslobađanja pokazati će jači susreti od onih u prva dva kola.

O samom susretu drugog kola, nema se što previše reći. Čilić je u nešto više od 90 minuta igre, spasio sve tri break prilike te osvojio 35 poena više. Razlika je bila u klasi, što ne bi trebao biti slučaj danas. Troicki je dobio zadnja dva međusobna susreta i tu Čilić nema psihološku prednost. Zemlja nije njegova prva podloga i u tome Troicki može tražiti svoju priliku. Za Čilića će to biti pravi test i prilika za ponavljanje najboljeg rezultata u Parizu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Najčitaniji članci