Obavijesti

Sport

Komentari 12

Prvi topnik Osijeka Marić: U životu nisam bio ozlijeđen...

Prvi topnik Osijeka Marić: U životu nisam bio ozlijeđen...
1

Standardni napadač Osijeka prošle je sezone do samoga kraja bio u borbi za najboljeg strijelca lige, a od svoje 10. godine nije zbog ozljeda propustio niti jednu jedinu utakmicu!?

VIDEO

Znamo da navijači od ove utakmice imaju velika očekivanja, imamo ih i mi sami. A Gradski vrt će gorjeti, kaže Mirko Marić (24).

Udarni napadač Osijeka u prvoj utakmici protiv CSKA Sofije (poraz 1-0) nije zabio, ali u HNL-u (dva gola u dvije utakmice) pokazuje pravu formu.

- Osjeti se drugačija atmosfera u gradu, izgleda kako će biti puno navijača, a u Bugarskoj smo pokazali kako možemo igrati s njima. Moje je mišljenje kako smo bili bolji, pa oni su nam iz jednog udarca zabili gol. I to nas ne smije obeshrabriti - kaže nam Mirko Marić, pa nastavlja:

- Ma gledajte, mi ne smijemo srljati, moramo biti pametni. Ako primimo gol, bit će nam jako teško. CSKA Sofia je dobra, čvrsta momčad. Fizički su snažni u zadnjoj liniji, igraju jednostavno, ništa ne izmišljaju. Dugim loptama traže svoje napadače, stalno preskaču igru, a napadači su im pravi individualci. I ako dobiju prostora u stanju su riješiti utakmicu, pa to su napravili i u Sofiji.

Njihove najbolje karike?

- Meni se u prvoj utakmici najviše dopao Sowe, on je fizički moćan. Zanimljivi su mi i napadači Evandro i Fabbrini, tu je i onaj Carey, ma imaju oni puno kvalitetnih individualaca koji svakome mogu napraviti probleme.

NK Osijek - HNK Cibalia

I dalje vjerujete kako je Osijek bolja momčad?

- Mislim da smo to pokazali i u prvoj utakmici, bila smo bolja momčad. Ali, uzvrat neće biti ista utakmica, siguran sam kako CSKA neće srljati. Bugari će stati u čvrst blok, a mi znamo da ćemo imati svoje šanse. Tu treba biti koncentriran, pa nešto i zabiti.

Ako prođete Bugare, čeka vas bolji iz dvoboja Zorje Lugansk i Budućnosti iz Podgorice...

- Ma o tome nitko ne razmišlja u svlačionici. Vidio sam rezultat prve utakmice, znam da je Zorja slavila 3-1 u prvoj utakmici i to je to. Siguran sam kako će Ukrajinci proći dalje, ali o sljedećem suparniku ne razmišljam ni trenutka. Pred nama je dosta težak zadatak, pripremamo se za Bugare, onda ćemo za CSKA, pa ako bude sreće onda nova europska utakmica.

Dino Skender u početku sezone dosta kombinira sastav...

- Ma glupo mi je o tome razgovarati, to je na treneru i poštujem njegove odluke. Osijek ima odličan kadar, svi zaslužuju priliku. Tako je bilo i na pripremama, pa su ti dečki odigrali tri-četiri jako dobre utakmice, ali evo u Gorici sada nije išlo. Bože moj, pa nećemo im suditi na temelju jedne utakmice, svi ti dečki i dalje zaslužuju priliku u Osijeku.

Kakav vam se čini ovaj novi Osijek?

- Sigurno smo iskusniji nego lani, stigla su nam tri (Jugović, Majstorović i Mance) jako kvalitetna igrača, s novim trenerom smo tri-četiri mjeseca, pohvatali smo njegove zamisli. Bit ćemo još bolji ove sezone, kvalitetniji smo nego lani. Ne mogu sada govoriti kako će to izgledati na prvenstvenoj ljestvici, ali vjerujem kako se možemo uključiti u borbu za drugo mjesto.

Drugo mjesto? Znači li to da mislite kako je Dinamo i ove sezone nezaustavljiv?

- A gledajte, u nogometu je sve moguće. Pa ako je Leicester na onakav način osvojio englesku Premier ligu, onda može netko i iznenaditi u HNL-u. Dinamo je veliki favorit, to svi znamo, ali nitko od nas se neće predati dok sve ne bude i matematički gotovo.

Prošle sezone bili ste nadomak najboljeg strijelca lige, zabili 18 prvenstvenih golova, a na kraju vas je dostigao Mijo Caktaš...

- Haha, borio sam se cijelu sezonu za titulu najboljeg strijelac, ali treba čestitati Miji Caktašu. Čovjek je u drugom dijelu sezone zabio valjda 15 golova, na tome mu treba iskreno skinuti kapu. Sigurno bi bilo ljepše da sam na kraju bio prvi strijelac lige, ali iza mene je jako dobra sezona, tako da za ničime ne žalim. Samo priželjkujem odraditi još jednu tako uspješnu godinu.



Tijekom ljeta se pisalo i interesu Legije za vas, vaše se ime spominjalo i uz Rangerse, a vi ste još dalje u Osijeku...

- Ja sam već okusio inozemstvo, iz Lokomotive sam otišao u Mađarsku. I to mi je putokaz, sada znam da ne treba žuriti i srljati s takvim stvarima. I dalje razmišljam samo o Osijeku, glupo mi je pričati o takvim stvarima, raznim špekulacijama. A kada i ako se dogodi nešto službeno, onda možemo pričati o tome. Mene danas zanima samo CSKA Sofija, samo Bugari, a za sve ostalo ima vremena. Pred nama je najvažnija utakmica prvog dijela sezone.

Dobro, a kakav je osjećaj pročitati kada vas se veže uz Legiju, Rangerse...

- A meni je to priznanje, lijepo je to čitati. I ne stvaraju mi takve stvari nikakav pritisak, samo moram raditi dalje i nastaviti zabijati. To je jedino bitno...

Novog napadačkog partnera dobili ste u Antoniju Manceu...

- Uh, bit će on pravo pojačanje za Osijek. Što je više tu, sve se bolje razumijemo, a siguran sam kako ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

A Mirko Marić nikada u svojoj karijeri nije bio ozlijeđen!?

- Haha, ne znam, nezahvalno mi je govoriti o tome. Ne žalim se, hvala Bogu što nikada nisam bio ozlijeđen, neka to potraje što dulje. Koliko samo velikih talenata zvog ozljeda nije ispunilo svoje potencijale, evo ja od svoje 10. godine zbog ozljeda nisam propustio niti jednu jedinu utakmicu. Znam da je to malo čudno, ali tako je.

Baš niti jednu? Nikada vas nije nešto boljelo zbog koje bi preskočili utakmicu?

- Ne, nikada. Kao i svaki profesionalac pazim na sebe, pazim na prehranu i način života, kažem neka se taj niz što dulje nastavi. Nemam nikakvih tajni, radim sve što i drugi, treniram kao i drugi, ali se još nisam ozlijedio - završio je Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.