Sport

Komentari 15

Prvo Filipi, sad Habazin: Ivana ispala s kvalifikacija u Londonu

Prvo Filipi, sad Habazin: Ivana ispala s kvalifikacija u Londonu

U osmini finala kategorije do 69 kilograma na kvalifikacijskom turniru u Londonu, IBO prvakinja srednje kategorije i bivša IBF-ova prvakinja u velteru izgubila je odlukom sudaca

Prva prepreka i već kraj. Ivana Habazin nažalost nije uspjela u naumu i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju nisu prošle prema planiranom. Najbolja hrvatska boksačica ispala je već u prvom krugu nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom bolja bila Francuskinja Emilia Sonvico.

U osmini finala kategorije do 69 kilograma na kvalifikacijskom turniru u Londonu, IBO prvakinja srednje kategorije i bivša IBF-ova prvakinja u velteru izgubila je odlukom sudaca.

Habazin je već druga profesionalna svjetska prvakinja koja je ispala u dva dana olimpijskih kvalifikacija u Londonu. U subotu je u svojem prvom nastupu izgubila i dugogodišnja WBC-ova prvakinja u lakoj kategoriji Delfine Persoon.

Habazin je, nažalost, ostala bez Olimpijskih igara za sada kao i Toni Filipi, koji je ranije izgubio od od Ukrajinca Serhija Horškova u teškoj kategoriji (do 91 kg) podijeljenom odlukom sudaca.

Oboje će imati drugu priliku za plasman na OI putem kvalifikacija u Parizu u svibnju.

U ponedjeljak od naših predstavnika boksaju još Marko Zeljko protiv Bjelorusa Aliaksandra Radzionaua (do 69kg) i Mladen Sobjeslavski protiv Finca Muhhamada Abdilrasoona.

Najčitaniji članci