Obavijesti

Sport

Komentari 81

Novo pojačanje Osijeka: Stigao kapetan Mladosti iz Doboja

Novo pojačanje Osijeka: Stigao kapetan Mladosti iz Doboja

Mogu sada reći da su interes pokazali svi vodeći klubovi u Bosni i Hercegovini, a do mene su dolazile informacije kako me prate Osijek, Rijeka i Hajduk, otkrio je Amer Hiroš, novi igrač Osijeka

VIDEO

Tek što je završila sezona, Osijek je predstavio novo igračko pojačanje za nadolazeću. Član osječke svlačionice postao je Amer Hiroš (24), krilni napadač rodom iz Sarajeva koji može pokriti i pozicije u veznom redu. U Gradski vrt stigao je iz Mladosti Doboj-Kakanj čiji je bio kapetan, a potpisao je do 2024. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 05:43

- Prije svega iskoristio bih priliku zahvaliti se svom sada već bivšem klubu Mladost Kakanj, od predsjednika, stručnog stožera i posebno suigrača. Tamo mi je zaista bilo lijepo i drago mi je da momčad ostaje u Ligi. Bio sam desetka i kapetan, a došao sam kod njih na probu i to još iz Prve lige Federacije BiH. Inače, "Željino“ sam dijete, prošao sam na Grbavici mlađe kategorije, nastupio u nekoliko seniorskih prvenstvenih utakmica, čak i u Europi. Kasnije sam krenuo nekim drugim putem, tražeći svoju nogometnu afirmaciju - rekao je Hiroš na predstavljanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zamalo je srušio klupski rekord: Najbolji topnik HNL-a - Mierez!
Zamalo je srušio klupski rekord: Najbolji topnik HNL-a - Mierez!

Uz matični Željezničar prošao je i posudbu u Goraždu te sarajevskom Olimpiku. U ovoj je sezoni na konto upisao sedam golova i nije na njega iz HNL-a oko bacio samo Osijek.

- Zadovoljan sam svojim učinkom, no više od toga činjenicom da je momčad izborila opstanak. Da, odbio sam dosta ponuda, mogu sada reći da su interes pokazali svi vodeći klubovi u Bosni i Hercegovini, a do mene su dolazile informacije kako me u susjednoj Hrvatskoj prate Osijek, Rijeka i Hajduk - otkrio je.

- Čuo sam već na zimu da sam Osječanima na radaru. Znam da dolazim u veliki klub, a posebno mi je drago zbog trenera Bjelice i suradnje s njim. I on je bio "desetka“ i to jako dobra, što je meni bitno u smislu onoga što očekujem u novoj sredini. Pratio sam HNL i vidio da utrka za prvaka dugo nije dugo bila tako neizvjesna. Uvjerio sam se u kvalitetu momčadi koja igra napadački nogomet koji meni najviše odgovara. Na kraju smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Naravno da priželjkujem uzlet u karijeri, puno očekujem i od sebe i od momčadi. U Osijeku sam prepoznao mentalitet koji, uz sve ostalo, može biti presudan i za osvajanje titule prvaka.

Najbolja momčad HNL-a: Trojica iz Osijeka, jedan iz Hajduka...
Najbolja momčad HNL-a: Trojica iz Osijeka, jedan iz Hajduka...

Osijekov trener Nenad Bjelica čvrsto stoji iza svog izbora novog pojačanja.

- Jako smo sretni da smo uspjeli dovesti jednog od najboljih igrača bosanskohercegovačke lige koji je u odličnim godinama, a bio je i kapetan svoje dosadašnje momčadi, što također govori o njegovim kvalitetama. Igrač je koji može biti vrlo konkretan na krilu ili u sredini terena, iza napadača. Vrlo je nezgodan u igri jedan na jedan, sposoban je stvoriti višak, isto tako i u tranziciji može biti opasan kao i na malom prostoru. U svakom slučaju, vrlo interesantan igrač i nadam se da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva i veselimo se njegovom dolasku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...