Obavijesti

Sport

Komentari 24

Prvu sljemensku krunu razbila, a pletenice nosi zbog Janice...

Prvu sljemensku krunu razbila, a pletenice nosi zbog Janice...
1

Mikaela Shiffrin Sljeme je osvajala 2013., 2015., 2018. te 2019. godine. Amerikanka kod prvog slavlja na Sljemenu nije ni smjela slaviti sa šampanjcem jer je bila maloljetna, a danas je došla do rekorda

VIDEO

Mikaela Shiffrin (23) osvojila je Sljeme četvrti put!

Amerikanka je do sedme uzastopne slalomske pobjede, pri čemu pete ove sezone, 37. slalomske pobjede u karijeri, te 52. ukupno u Svjetskom kupu stigla sa 1.25 sekunde prednosti pred Slovakinjom Petrom Vlhovom, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener sa 1.75 sekunde zaostatka.

Od nevjerojatne Amerikanke do sad je po krunama na Sljemenu bolja bila samo Marlies Schild koja je imala jednu više, a Shiffrin ju je danas dostigla. Shiffrin je na Sljemenu prvi put slavila 2013. godine, tada kao 17-godišnjakinja nije ni smjela proslaviti šampanjcem, a nekako je uspjela razbiti krunu.

Kruna mi se raspala

- Kad sam bila mala stavljala sam si razne krune po glavi, tako da sam jako uzbuđena što sam osvojila ovu u Zagrebu. Šteta samo što sam je odmah razbila. Morat ću je zalijepiti nečime - rekla je tada Mikaela.

Sljedeće godine nije bilo utrke. 

- Moram biti iskrena, kruna mi se raspala. Zato želim novu - rekla je Amerikanka uoči utrke 2015. godine. 

Obranila je naslov i osvojila drugu krunu. Već je tada bila skijaška senzacija, pobjedom na Sljemenu izjednačila se s Perrine Pellen, obje su u tinejdžerskim godinama 11 puta pobijedila u slalomu. Napravila je to s pletenicama.

- Bila sam na utrci u Austriji te sam si napravila pletenice. Poslala sam sliku na društvene mreže, a Janica mi je odgovorila: ‘Hej, pa to je sretna frizura’. Zbog nje sam onda odlučila da na Sljeme dođem s pletenicama - rekla je Shiffrin.

Najmlađa je pobjednica Snježne kraljice u povijesti, sa 17 je postala i svjetska prvakinja u slalomu i najavila je novu eru skijanja. Idol joj je Janica Kostelić.

- Mama mi je pričala da sam snimala Janičine utrke i da sam po cijele dane pregledavala snimke. Ne sjećam se svega jer sam bila klinka, ali i danas smatram da je Janica jedna od najvećih skijašica u povijesti. Janica mi često pošalje nešto na Twitter. Ona i Schild su mi zaista skijaški idoli. Nadam se da ću i ja jednom biti uzor klincima. I da, gledala sam onu Janičinu vožnju bez štapa. Kad sam to odgledala, samo sam rekla da moram još trenirati da bih bila tako dobra - rekla je Shiffrin.

Vjerujemo da nitko neće zamjeriti ako je nazovemo modernom Janicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače