Obavijesti

Sport

Komentari 0

PSG osvojio Kup, Mbappe u suzama napustio travnjak!

PSG osvojio Kup, Mbappe u suzama napustio travnjak!

U dvoboju između PSG-a i St Etiennea odlučio je pogodak Neymara u 14. minuti utakmice, no novu titulu pariške momčadi zasjenila je Mbappeova ozljeda koji je upitan za Ligu prvaka...

VIDEO

Nogometaši PSG-a pobjednici su francuskog Kupa nakon što u finalu igranom pred 5.000 gledatelja na Stade de Franceu pobijedili St Etienne sa 1-0.

Finalnim susretom Kupa nogomet se vratio na francuske stadione nakon više od četiri mjeseca pauze.

Posljednje kolo je odigrano početkom ožujka, a koncem travnja Francuski nogometni savez je prekinuo prvenstvo proglasivši PSG-a prvakom. 

Odluka o prekidu natjecanja u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi bila je izravna posljedica odluke francuskih vlasti da nema velikih sportskih natjecanja do rujna, a nogomet je posebno apostrofiran.

Međutim, naknadno je donesena odluka kako će se igrati finala oba francuska Kupa i to pred najviše 5.000 gledatelja.

Prvo je odigrano finale Kupa između PSG-a i St Etienne, a 31. srpnja je na rasporedu finale Liga kupa u kojem će ponovo igrati PSG, ali ovog puta protiv Lyona.

U dvoboju između PSG-a i St Etiennea odlučio je pogodak Neymara u 14. minuti utakmice. No veliki dio posla obavio je Kylian Mbappé koji je prošao kroz suparničku obranu i sjajno pucao. Jessy Moulin je obranio, no odbijanac je u gol pospremio Neymar.

Coupe de France - Final - Paris St Germain v AS Saint-Etienne

St Etienne je od 30. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Loic Perrin zbog oštrog prekršaja nad Mbappeom koji je zbog ozljede morao napustiti teren.

Mladi napadač je u suzama šepajući napustio travnjak, a u pariškom klubu strahuju kako se radi o težoj ozljedi gležnja. Sudac Amaury Delerue je Perrinu prvo pokazao žuti karton, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije promijenio odluku.

Oba sastava nisu igrala službenu utakmicu od ožujka nakon što je francusko prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Kylian Mbappe Fifa 2021 Cover

PSG je imao dvije pripremne utakmice, uvjerljivo je pobijedio Le Havre (9-0) i Celtic (4-0), dok je St Etienne odigrao tri prijateljske utakmice upisavši tri pobjede (Rumilly Valliers, Nica, Charleroi)

Zanimljivo, St Etienne je posljednju službenu utakmicu igrao u ožujku, a nakon finala Kupa iduću će imati tek 23. kolovoza na startu prvenstva protiv Marseillea.

PSG posljednjeg dana srpnja očekuje i finale Liga kupa protiv Lyona, a 12. kolovoza četvrtfinale Lige prvaka protiv Atalante.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani