Obavijesti

Sport

Komentari 12

Pucanja kostiju i krvave glave: Neki faulovi gasili su i karijere

Pucanja kostiju i krvave glave: Neki faulovi gasili su i karijere
1

RUŽNE STVARI Teške ozljede dio su sporta, pa tako i nogometa. Viđamo neke od kojih se igrači na kraju jedva oporave, a neke su samo naizgled užasne, no na kraju bude sve u redu

VIDEO

Užasan faul Sadio Manea nad Edersonom za vrijeme derbija Manchester Cityja i Liverpoola prethodne subote 'natjerao' je Liverpool da se žale Savezu kako je kazna za njihovog igrača malo prežestoka.

Tri utakmice suspenzije ipak su ostale na snazi, a Senegalac je dobro i prošao. Baš kao i sam Brazilac koji je zaradio nekoliko šavova na licu.

Ovaj nesretni događaj podsjetio je samo na neke slične 'bitke' u prošlosti... Ovaj put zaobići ćemo užasan lom noge Eduarda da Silve.

Faul za gašenje karijere

Roy Keane bio je unikatan igrač. Ne zbog svog nogometnog talenta, već zbog osebujne ličnosti koje su se plašili baš svi u nogometu. Irac je okončao karijeru Norvežaninu Alfu-Ingeu Halandu jer se ovaj usudio kritizirati Manchester United, odnosno kazati kako ih uopće ne voli i ne može podnijeti.

Potom je 1997. Haaland u jednom duelu ozlijedio Keanea koji je morao na dužu pauzu, no Keane mu je vratio istom mjerom četiri godine kasnije i tako okončao karijeru. Kasnije je bivši kapetan Uniteda izjavio kako uopće ne žali zbog toga.

VIDEO

Opjevani dueli Mandže i Ramosa

Naš Mario Mandžukić u Španjolskoj je igrao samo jednu sezonu u dresu Atletica iz Madrida. Osvojio je domaći Superkup, ali i antipatije Sergija Ramosa s kojim je vodio epske duele. Kapetan Reala i Mandžo tukli su se u svakoj prilici na razne načine, bilo je tu i krvi, kao i glume...

Drugačije s ovakvim tipovima i ne može.

VIDEO

Tassottijev lakat Luisu Enriqueu

Za vrijeme utakmice Italije i Španjolske u četvrtfinalu Mundijala 1994. u SAD-u, španjolski ofenzivac Luis Enrique dobio je težak udarac laktom od Maura Tassottija. Glavni sudac utakmice to nije vidio, a Italija je uz 2-1 prošla u polufinale. 

VIDEO

Scena koja je uznemirila Brazilce

Iako faul Zunige nad Neymarom iz 2014. može opravdati podnaslov iznad, ovdje je ipak riječ o faulu Bolivijca Duka nad njihovim najboljim igračem.

Zbilo se to u kvalifikacijama za Rusiju 2018. u 67. minuti utakmice kada je PSG-ov čarobnjak driblingom prošao protivnika. Međutim, ovaj mu je uzvratio laktom po licu pa je Neymar završio u krvi.

VIDEO

Užasna ozljeda Lienena

Definitivno jedna od najružnijih ozljeda u nogometnoj povijesti. U utakmici Werdera i Arminije u sklopu Bundeslige 1982., Norbert Siegmann lijevom je kopačkom 'otvorio' nogu Ewalda Lienena. Slike govore same za sebe...

VIDEO

'Kameni' Cholo Simeone

U prosincu 1996. Athletic Bilbao igrao je protiv madridskog Atletica u utakmici prepunoj grubosti. Tu se najviše isticao uvijek ratoborni Diego Cholo Simeone koji je kramponom kopačke 'probušio' butinu Julena Guerrera.

Zanimljivo, ista stvar mu se dogodila nekoliko mjeseci ranije kada mu je slično 'poklonio' Fernando Couto, a nakon svega, Cholo je rekao: Što se dogodi na travnjaku, ostaje na travnjaku.

VIDEO

Lapadulino gaženje Harta

Bivši napadač Milana Gianluca Lapadula u prošloj je sezoni napravio jedan od najružnijih faulova. Bilo je to na utakmici Torina i Milana kada je Joe Hart, golman 'granate', prvi stigao na jednu loptu. Lapadula je nespretno potom zahvatio Engleza po licu...

VIDEO

Krvavi 'mesar' Butcher

Prezime Terryja Butchera u prijevodu na hrvatski je - mesar. Taj je Englez igrao cijelu utakmicu 'okupan' krvlju protiv Švedske. Dobio je laktom po licu, ali nije htio napustiti teren. Lud ili hrabar?

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka