Sport

Komentari 44

Pune tribine slave: Za Varaždin je navijao i izbornik Dalić...

Pune tribine slave: Za Varaždin je navijao i izbornik Dalić...

Dinamo se nakon sedam godina vratio u Varaždin, a taj susret do vrha je napunio tribine. Stigao je izbornik Zlatko Dalić, koji je sedam sezona igrao u Varteksu i koji kao trener Varteksa nikad nije pobijedio Dinamo

U proljeće 2012. Dinamo je posljednji put gostovao u Varaždinu. Susret je završio 4-0 za 'modre' i bio je to posljednji put da je tadašnji Varaždin odigrao utakmicu u Prvoj HNL. Nakon te utakmice klub je izbačen iz Prve lige i Dinamo više nikad službeno nije dolazio u Varaždin. 

Varaždin: Poznati na utakmici između NK Varaždin i GNK Dinamo

Sve do utakmice 9. kola Prve HNL. Ovaj put, Dinamo je stigao kao veliki favorit, momčad koja je pobijedila Atalantu 4-0 i u Ligi prvaka je ispred Manchester Cityja protiv momčadi koja u HNL-u nema niti jednu pobjedu. Privukao je taj susret na tribine puno poznatih lica, a stigao je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. 

Dalić je sedam sezona nosio dres varaždinskog kluba, bio je igrač na prvoj utakmici Varteksa protiv HAŠK Građanskog (3-3), u kolovozu 1992., kada je trener Varteksa bio Branko Ivanković, a trener Dinama Ćiro Blažević

Varaždin: Poznati na utakmici između NK Varaždin i GNK Dinamo

Naravno, bio je Dalić i tri godine trener varaždinskog kluba, no u tom periodu nikad u HNL-u nije pobijedio Dinamo. Stoga je razumljivo veselje Dalića, koji je bio sretan na kraju utakmice. S razlogom, jer Varaždin je klub za koji je emotivno vezan, u kojem je proveo najbolje igračke dane i iz kojeg se otisinuo u svijet kao trener. 

 

Najčitaniji članci