Obavijesti

Sport

Komentari 15

Purgeri cvatu na riječkom zraku

Purgeri cvatu na riječkom zraku
12

Igrači Kramarić, Tomečak, Mikić, Halilović, Pavičić... Treneri Bišćan, Kuže, Kranjčar, Blažević... Nekad se prelazilo iz Rijeke u Dinamo, a sad je već godinama obrnuto. I purgeri su na Kvarneru - fantastični

VIDEO

Marijan Brnčić jedna od riječkih nogometnih legendi, ali u nogometne povjesnice prije svega upisan kao igrač grandiozne Dinamove generacije iz 1967. koja je rušila europske gigante i uzela kontinentalni trofej.

Do nedavno je sav promet igrača na relaciji Rijeka-Dinamo išao u smjeru prema Maksimiru. Škerjanc, Milinović, Mijatović, Agić, Pilipović, Balaban... Ta se priča radikalno promijenila kad je na čelo kluba s Kvarnera došao daleko najuspješniji predsjednik kojeg je Rijeka ikad imala - Damir Mišković.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječani slave trijumf nad Dinamom (7.02.2020.)

Pokretanje videa...

Rijeka, slavlje nakon Dinama 00:56

Od Miškovićeva dolaska nogometaši se uglavnom presvlače iz modrog Dinamovog u bijeli Rijekin dres i ne da im kvarnerska klima odgovara nego - purgeri cvatu na riječkom zraku.

Naravno, ne samo zagrebački dečki nego i Zagorci, Dalmatinci, Hercegovci... Koji s Maksimira dođu, nekad na Kantridu, a danas na Rujevicu. I ne samo igrači nego i treneri.

Zapravo bi dovoljno bilo reći da je riječka publika, u anketi koju je organizirao sam klub, za najboljeg igrača najuspješnijeg desetljeća u riječkoj nogometnoj povijesti izabrala jedno Dinamovo dijete - fantastičnog 'vatrenog' napadača Andreja Kramarića.

dinamo - medimurje

Danas za Rijeku igraju - sedmorica igrača koji su ponikli u Dinamu, prešli iz Dinama u Rijeku ili igrali za Dinamo prije dolaska na Rujevicu: Tibor Halilović, Ivan Tomečak, Domagoj Pavičić, Luka Capan, Sandro Kulenović, Luka Menalo i - kapetan Franko Andrijašević, Dalmatinac koji ono što je želio nije realizirao niti u Hajduku, niti u Lokomotivi, niti u Dinamu, ali zato s Rijekom osvaja trofeje (uključujući naslov), igra u Europi i najveći je ljubimac Rujevice.

Od svih nogometaša koji su stasali u Maksimiru ili igrali za Dinamo, a procvjetali u Rijeci, dala bi se sastaviti još jedna šampionska HNL-momčad. Na primjer...

Sluga - Capan, Drpić, Bosnar - Mikić, Halilović, Maleš, Pavičić, Tomečak - Andrijašević, Kramarić. Klupa: Jertec, Pokrivač, Alispahić, Krstanović, Kulenović, Menalo.

Igor Kralj/Pixsell

Trener? Birajte: Ćiro Blažević, Igor Bišćan, Cico Kranjčar, Josip Kuže, Branko Ivanković, Milivoj Bračun, Franjo Glaser!

Okay, neke velike seobe vratara baš nije bilo pa je među vratnicama Simon Sluga, dečko koji danas brani u Engleskoj, ponikao je u porečkom Jadranu, a prije osvajanja trofeja s Rijekom i statusa standardnog člana hrvatske nogometne reprezentacije od 2007-2009 bio član Dinamove škole nogometa.

Zlatko Kranjčar imao je desetak utakmice bez pobjede, a Kantrida je skandirala 'Ci-co, o-sta-ni'! Igor Bišćan je osvojio Kup i drugo mjesto, ušao u Europu. Franko i Maleš osvojili su naslov 2017. Mihael Mikić za Rijeku je odigrao samo 13 utakmica, a zauvijek će ga se pamtiti kao igrača i čovjeka koji je dres s Rijekinim grbom nosio kao da je rođen na centru Kantride.

Tibor Halilović zabio je gol za Kup prošlog ljeta, Ivan Tomečak se iz inozemstva vratio u Rijeku i prije dva dana srušio AZ Alkmaar u Europskoj ligi, Domagoj Pavičić dirigira veznim redom, Kulenović i Menalo su od prve minute u bijelom dresu 'kupili' riječku publiku svojim pristupom i sportskim poštenjem...

U nedjelju se igra derbi, od 17:05 Dinamo dolazi na Rujevicu. Ne bi bilo prvi put da ga, na stadionu s kojeg puca spektakularni pogled na Cres, Istru i Krk, sruše upravo - riječki Dinamovci.

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, HNK Rijeka - NK Inter Zaprešić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba