Obavijesti

Sport

Komentari 133

Pušnik: Neki su se usr***, ali nema veze, idemo sad na pivo

Pušnik: Neki su se usr***, ali nema veze, idemo sad na pivo
1

A kriva dodavanja? Us*ali su se neki, napišite tako. Neki nisu mogli, neki su se us*ali. Ali bit će bolje, ja vam to obećavam, rekao je okupljenim novinarima Marijan Pušnik

VIDEO

Poslije teške utakmice na Poljudu, novinarima se obratio karizmatični trener Hajduka, Marijan Pušnik. Zanimljiv kao i uvijek, ponudio je svoje viđenje večerašnjeg ogleda protiv rumunjskog Iasija.

- Dobra večer. Zaista mislim da je dobra večer, jer smo prošli u treći krug, a ovo je treća utakmica u kojoj nismo izgubili. Hvala sjajnoj publici koja nas je u 88 minuti digla iz mrtvih. Najprije sjever, pa Istok, pa Zapad, digli su momke kada su padali u igri. Tako je došao i gol Ohandze, i pobjeda. Želio sam pun stadion i pobjedu, to se ispunilo, ali bilo je i zvižduka. Igrači su padali od umora, grčevi su ih hvatali, ali su izvukli utakmicu. Neki su se bunili, tražili da manje treninramo, jer nemaju svježinu, ali mi ćemo bolje, više i jače tranirati. Nisam još ni napravio prave treninge, mi treninramo skupa tek mjesec i pol dana, kao kadeti ili malo ozbiljniji seniori. Mora to biti još i bolje, još više će ih hvatati grčevi. Meni je smiješno da neko kaže da je umoran. Ali, čestitam im na pobjedi.

'Što ste tako ozbiljni, pa prošli smo, ajmo u grad na pivo'

Stoperski par nije bio na nivou, izvuki ste Jeffersona i Sušića. Zbog čega?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam ja tu došao da učim nekoga balun. Znate vi, gledate 30 - 40 godina, gledali ste klasne igrače, a sada ih nemamo. Ne možemo se varati, nije kriv Ćosić, Frane, Jure, s ovim što imamo moramo nešto napraviti. Stoperi istina nisu bili uigrani, ali četiri igrača su prvi put igrali pred ovoliko publike, nekima su se stegle noge. Jeff je bio bolestan cijeli tjedan, kao i Tino, i nisu mogli. Pukli su...

Odgovara li vam što nema Dinama?

- Ja sam stegao treninge, znam da su igrači umorni, jer nisu navikli ovako trenirati. Nisam ja kreten, oni imaju slobodnu subotu popodne, kao i nedjelju, zaslužili su to, ali mi ćemo trenirati još i više. Više! Ne manje. Mi smo igrali 'ko 'k'. Ali mi smo prošli. Ne mogu im zamjeriti ništa, nisu se šetali, nisu bili loši, ali takav kvalitet imamo, i to je to. A kriva dodavanja? Usrali su se neki, napišite tako. Neki nisu mogli, neki su se usrali. Ali bit će bolje, ja vam to obećavam. Moji igrači su za mene najbolji, a bit će još i bolji. Što ste tako ozbiljni, pa prošli smo, ajmo u grad na pivo.

Svoje mišljenje izrazio je strijelac prekrasnog gola Hajduka, Fran Tudor.

- Velika sparina nas je sputala, nakupio nam se i umor nakon Vinkovaca i Rumunjske, ali smo odigrali pravu mušku utakmicu, a na kraju smo i zasluženo pobijedili. Bili smo bolji od njih, dugim loptama su nas pokušali pritisnuti, a i mi smo gubili nepotrebno lopte. Puno je teže tražiti posjed, nego preskakti igru, pogotovo kad je teren u ovakvom stanju. Poradit ćemo na svemu, i nadamo se što boljoj utakmici u Ukrajini. I tamo idemo na pobjedu.

Gol je bio prekrasan.

- Našao sam se u dobroj situaciji, promislio sam da je to najbolje rješenje, i upalilo je.  Ovo je sigurno najljepši, ali ne i najdraži gol u mojoj karijeri. Ipak je onaj Dinamu poseban. Želio bih se zahvaliti navijačima, vodili su nas kroz cijelu utakmicu - kazao je Tudor, koji je kraj susreta dočekao ležeći na tartanu.

- Grčevi su me uhvatili, ništa specijalno.

Javio se i Hajdukov junak iz oba meča, Franck Zoa Ohandza.

- Presretan sam zbog gola i zbog pobjede, bolja momčad ide dalje, potvrdili smo to i u prvoj i u drugoj utakmici. Ali mi moramo igrati bolje, napravili smo previše pogrešaka, koje nam se na sreću ovaj put nisu osvetile.
Koliko ova momčad Hajduka mora napredovati da bi dostigla onu od prošle godine?

- Jako puno. I ja moram napredovati, nisam još uvijek spreman.

Atmosfera?

- Sretan sam zbog publike, hvala im što su došli u ovako velikom broju, sreta sam i zbog njih i zbog sebe, što sam zabio gol. No pred nama je još jako puno posla.

Rumunji misle da su bili bolji

Trener gostujuće momčadi žali za propuštenom prilikom.

- Zadovoljan sam izvedbom svoje momčadi, imali smo dvije prilike Piccionija u prvom dijelu, u drugom dijelu smo pritiskali Hajduk, imali sjajnu priliku Gheorghea, riskirali smo u želji da pobijedimo, da zabijemo iz kontra napada, a zabio je iz kontra napada Hajduk. Na žalost, išli smo zabiti gol, a primili smo ga. Žao mi je mojih igrača jer su odigrali jako dobru utakmicu, bili smo jako dobri, čak i bolji i u prvoj, i u drugoj utakmici, ali nismo uspjeli. Nisam bio zadovoljan ni suđenjem, sudac nije imao isti kriterij pri dosuđivanju prekršaja.
 
Golman Iasija smatra da su zaslužili više od poraza. 

- Sad se ispostavilo da je moja greška iz prve utakmice bila kobna. Mislim da smo bili bolja momčad, bez obzira na pobjedu Hajduka. Sreća je sastavni dio igre, ali ono što mogu reći je da mi je jako žao što nismo prošli, no to ne umanjuje kvalitetu i pobjedu Hajduka. Bili smo bolji, ali ostaje žal da u debitantskoj sezoni nismo prošli, a po mišljenju mnogih, mi smo to zaslužili. Bila je fer i korektna utakmica, uživao sam danas u Splitu i drago mi je da sam bio dio ovakve spektakularne utakmice na Poljudu, odakle nosim lijepe uspomene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz