Obavijesti

Sport

Komentari 85

Sad je i službeno: Dinamo je nositelj u svim pretkolima LP

Sad je i službeno: Dinamo je nositelj u svim pretkolima LP
1

Dinamo je izbjegao Ajax, Kopenhagen i Celtic i u posljednjem pretkolu Lige prvaka, kao što smo već pisali, stoje BATE, Young Boys, Astana i Slavija Prag. U 3. pretkolu protivnik može biti - Crvena zvezda

VIDEO

Da će Dinamo biti nositelj do playoffa Lige prvaka, znali smo. Za ono nešto više, da 'modri' budu nositelji i u posljednjem pretkolu Lige prvaka čekalo se da prvak Češke postane Slavija. I jest. U posljednja dva kola osvojili su četiri boda i završili tri boda ispred Plzena. Slavija je time omogućila Dinamu da i u posljednje pretkolo uđe kao nositelj i izbjegne klubove poput Ajaxa, Celtica i Kopenhagena.

- Želimo u Ligu prvaka, ali da ne budemo samo prolaznici, već da igramo ozbiljnu ulogu. Napravit ćemo još jači Dinamo - rekao je Nenad Bjelica.

Put do Lige prvaka Dinamo će početi iz 2. pretkola, prvo pretkolo će, zbog odličnog nacionalnog koeficijenta, preskočiti. No, krenimo redom. Ždrijeb za 2. pretkolo Lige prvaka bit će 18. lipnja, a tamo će u bubnju, među potencijalnim Dinamovim protivnicima biti Rosenborg, HJK Helsiniki, Dundalk, Dudelange, Škendija iz Tetova, The New Saints i Slovan Bratislava.

U ovom dijelu natjecanja Zagrepčani ne bi trebali imati velikih problema. Točnije, ne bi trebali imati uopće problema, no debakl i blamaža protiv Skenderbeua, ipak poziva na oprez. Srećom po navijače Dinama, ovo je ipak puno bolja momčad od one Cvitanovićeve.

Prvi susret 2. pretkola igra se 23. ili 24. srpnja, a uzvrati sedam dana kasnije.

Nakon što apsolvira 2., Dinamo ide u 3. pretkolo, gdje ga čekaju ipak ozbiljniji protivnici. I tu bi moglo biti problema jer su među nenositeljima, odnosno Dinamovim protivnicima, ciparski APOEL, grčki PAOK, azerbajdžanski Karabah, Maribor i - Crvena zvezda. Posebno nezgodan je PAOK, koji je ove godine osvojio naslov grčkog prvaka nakon 34 godine. 

Primjerice, momčad PAOK-a prema transfermarktu vrijedi 67,5 milijuna eura, dok je Bjeličina ipak vrednija i procjenjena je na 72 milijuna eura. Prva utakmica trećeg pretkola igra se 6. ili 7. kolovoza, a uzvrat je 13. kolovoza. Tu bismo izdvojili i Crvenu zvezdu, koja je nadmoćno osvojila prvenstvo, no Dinamo je ipak kvalitetnija momčad. No, organizacija, dolazak i odlazak navijača i sve što nosi ta utakmica bilo bi je bolje izbjeći... S druge strane, bila bi to utakmica za koju bi ulaznice planule u sat vremena.

I onda dolazimo do posljednje prepreke pred ulazak u skupine Lige prvaka, a to je play-off. Gotovo sigurno “modri” će i u ovoj fazi biti nositelji, a protivnici koji ih čekaju su stari poznanici Astana i Young Boys. Astanu su eliminirali ove godine u 3. pretkolu i to bez problema. Prvi susret u Astanu završio je 2-0 za Dinamo, a golove su zabili Budimir i Olmo.

Young Boysi su im bili protivnici u posljednjem pretkolu i u dvije utakmice pokazali su više. Nakon što je u prvom susretu u Bernu bilo 1-1, Švicarci su u Maksimiru slavili 2-1 i izbacili “modre”. Treći potencijalni protivnik je bjeloruski BATE protiv kojeg Dinamo nikad nije igrao službeni susret.

Ždrijeb za playoff Lige prvaka je 5. kolovoza, prvi susreti igraju se 20. i 21. kolovoza, a uzvrati 27. i 28. kolovoza.

Dinamo u Ligu prvaka kreće s nikad većim ambicijama, a za njegove još ambicioznije navijače podatak da se finale igra u Istanbulu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe