Obavijesti

Sport

Komentari 5

Put u nove pobjede: 'Maskirani' Dalićevi dečki stigli su u Porto

Put u nove pobjede: 'Maskirani' Dalićevi dečki stigli su u Porto
1

Naši dečki jutros su se zaputili prema Portugalu, gdje ih čeka utakmica Lige nacija. Prema fotografijama teško je primijetiti jesu li reprezentativci orni jer maske su postale neizostavan 'komad', a poštivala se i distanca

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu započinje svoju drugu avanturu u Ligi nacija, ovoga puta 'vatreni' su u skupini s Portugalom, Francuskom i Švedskom.

Prvi je na 'meniju' Portugal predvođen Cristianom Ronaldom. Muči napadača Juventusa infekcija stopala, ali sigurni smo da će stisnuti zube i odigrati protiv Dalićevih izabranika. Utakmica je na rasporedu 5. rujna na Estádio do Dragãu u Portu, dakako, bez gledatelja.

Naši dečki jutros su se zaputili prema Portugalu, a sve je uhvatio vrijedni fotoreporter Matija Habljak. Prema fotografijama teško je primijetiti jesu li reprezentativci orni jer maske su postale neizostavan 'komad', a poštivala se i distanca. Ipak, vjerujemo da dečki jedva čekaju istrčati na teren, a posebno se to odnosi na Marija Pašalića i Nikolu Vlašića, koji će pokušati ugrabiti mjesta koja su se otvorila izostancima Luke Modrića i Ivana Rakitića.

Pogledajte fotogaleriju: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
23
| Foto: Matija Habljak/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Na put je krenuo i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Ovih dana dosta je aktivan. Bio je na utakmici Lokomotive i Rapida na Kranjčevićevoj prije par dana, a sad će našim reprezentativcima dati podršku na početku kampanje u Ligi nacije. Reprezentacija je sretno stigla u Portugal.

Zlatko Dalić svoje je reprezentativce okupio 31. kolovoza, dok su dva dana više odmora dobili tek Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Tom dvojcu klupska je sezone, zbog obveza u finalima Europske lige i Lige prvaka, najdulje trajala, pa ćemo vidjeti koliko će ih hrvatski izbornik i koristiti u dvobojima s Portugalom i Francuskom. U svakom slučaju, budu li obojica potpuno fit, u pogon će od prve minute.

Pogledajte video: Trening uoči utakmice s Portugalom

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Uz fizičko/psihičko stanje Brozovića i Perišića stručni stožer 'vatrenih' muči još nekoliko problem(čić)a. Šime Vrsaljko vratio se u reprezentaciju nakon gotovo dvije godine (posljednji put zaigrao u studenom 2018.), a iza njega je prilično teško razdoblje. Mučila ga je ozljeda koljena, pa i problemi s korona virusom, Vrsaljko je posljednji put za Atletico nastupio još u veljači. I treba vidjeti je li već 'pravi', može li u tri dana odigrati dvije ovako teške utakmice.

Hrvatska za Portugal: Pašalić ispred Vlašića, špica - Petković?
Hrvatska za Portugal: Pašalić ispred Vlašića, špica - Petković?
Vrijeme je za vraćanje dugova! Nikad nismo pobijedili Portugal
Vrijeme je za vraćanje dugova! Nikad nismo pobijedili Portugal

Također, Zlatko Dalić mora smisliti dobitnu kombinaciju u sredini terena i na krilnim pozicijama gdje su u formi - svi. Mateo Kovačić izabran je za igrača sezone u Chelseaju, Marcelo Brozović je uvijek nezamjenjiv, dok Mario Pašalić iza sebe ima najplodniju sezonu karijere. Na polušpici je još i Nikola Vlašić, posljednjih mjeseci strah i trepet za 'pola Rusije'. I na krilima je 'drama', Ante Rebić i Ivan Perišić igraju sjajno, tu se može koristiti i Vlašić, a svoju minutažu napeto čeka i Brekalo.

Sastav za Portugal:

  • Hrvatska (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić - Kovačić, Brozović - Rebić, Pašalić (Vlašić), Perišić (Brekalo) - Petković (Kramarić)  
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta