Obavijesti

Sport

Komentari 18

Putovali 2700 kilometara samo da bi odradili seriju sedmeraca!

Putovali 2700 kilometara samo da bi odradili seriju sedmeraca!
1

Hafnarfjordur je dobio St. Petersburg kod kuće 32-27. Rusi su slavili istim rezultatom u uzvratu, ali umjesto penala, igrali su produžetke pa je EHF poništio utakmicu, a Islanđani su morali natrag u Rusiju

VIDEO

Dečki, okupite se. Slušaj vamo. Ne znam kako bih vam ovo rekao, ali... Moramo natrag, rekao je Halldor Johann Sigfusson, trener islandskog Hafnarfjordura. 

Samo koji sat prije dobio je dopis Europske rukometne federacije. I problijedio. Pobjeda njegovog kluba u Rusiji u drugom kolu kvalifikacija za kup EHF-a protiv St. Petersburga je poništena jer je delegatu i sucima promaklo prilično bitno pravilo. 

Ako obje utakmice završe istim rezultatom, a tako je bilo, Islanđani su doma slavili 32-27, Rusi istim rezultatom u uzvratu, pucaju se sedmerci. Umjesto da odmah krenu sa sedmercima, Hafnarfjordur i St. Petersburg igrali su - produžetke. 

Islanđani su na 2700 kilometara dalekom gostovanju prošli nakon produžetaka da bi nakon toga morali pakirati kofere i vraćati se da bi odradili seriju penala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ajmo natrag

Da stvar bude gora, Islanđani su amaterska momčad, igrači moraju tražiti slobodno da bi igrali utakmice, a uz to su i pobijedili u tim produžecima i prošli dalje.

Ajde, da su izgubili, možda im put od 2700 kilometara i ne bi tako teško pao jer bi dobili drugu šansu, ovako su morali na lutriju penala u jednoj od najčudnijih  rukometnih utakmica u povijesti.

Da sve bude dramatičnije, obračun u seriji penala zakazan je točno u podne. Dvorana je bila puna, svi su čekali samo penale. Ima pravde, jer Hafnarfjordur je slavio i na penale i prošao u 3. kolo kvalifikacija gdje ga čeka Tatran Prešov koji vodi bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža. 

- Sedmerci su lutrija, gotovo kao bacanje novčića. Čista sreća. Baš čudna situacija, definitivno ćemo ući u povijest - rekao je trener Islanđana Sigfusson.

POGLEDAJTE VIDEO PENALA

St. Petersburg vs Hafnarfjördur penalty shootout | Men's EHF C...

The penalty shoot-out between St. Petersburg and FH Handbolti in the Men's EHF Cup Round 2 tie took place on Sunday 12 November at 10:00 CET and we streamed it live right here on Facebook! Full details of the situation can be found here: http://www.eurohandball.com/article/29581

Posted by European Handball Federation on 12. studenoga 2017

I da, sve troškove puta islandskom klubu platila je Europska rukometna federacija. 

Pošteno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi