Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Rađa: Nominacija je super, ali i bez nje sam svjestan uspjeha

KUĆA SLAVNIH Toni Kukoč i Dino Rađa nominirani su za uvrštenje u košarkašku Kuću slavnih 2016. Dino Rađa (48) rekao je kako se ne opterećuje nominacijom...

FaH
Foto: FaH
2 komentara

Krešimir Ćosić 1996. je postao tek treći neamerikanac primljen u Kuću slavnih u Springfieldu. Dražen Petrović pridružio mu se 2002., a Mirko Novosel 2007. godine. Idućeg rujna mogla bi još dva Hrvata.

Toni Kukoč i Dino Rađa na širem su popisu nominiranih za uvrštenje 2016. godine.

- Nitko mi se nije javio, pročitao sam da sam nominiran - rekao je Rađa, kojeg nominacija ipak nije posebno oduševila.

- Ma je, veliko je to priznanje, ali ja sam i bez njega svjestan svoje karijere i svega što sam napravio. Ne opterećujem se priznanjima. Ako dođe, super. Ako ne, nema veze, moje mjesto u košarci nije se promijenilo - objasnio je.

Na listi je ukupno 15 neamerikanaca, a među njima su i Vlade Divac, Ranko Žeravica. Nikos Galis, a po prvi put i Kinez Yao Ming.

Među brojnim nominiranim Amerikancima najpoznatija imena su Shaquille O’Neal i Allen Iverson, za koje se očekuje da će u Kuću slavnih ući iz prvog pokušaja, a među trenerima nominiran je Rudy Tomjanovich, trener hrvatskog podrijetla koji je vodio Houston Rocketse do dva naslova prvaka NBA lige.

Naši partneri pišu
Message