Obavijesti

Sport

Komentari 13

Radnički pregazio Split: 'Žuti' sa Zadrom za ostanak u ligi?

Radnički pregazio Split: 'Žuti' sa Zadrom za ostanak u ligi?
1

Košarkaši Splita teškim porazom na Gripama od Radničkog 81-63 zakomplicirali su borbu za ostanak u ABA ligi. Jedan hrvatski predstavnik vrlo vjerojatno bi ispao

VIDEO

U prvoj utakmici 25. kola regionalne ABA lige košarkaši Splita teško su poraženi na svom parketu od Radničkog iz Kragujevca 81-63.

Splićani su nakon jako dobre prve četvrtine (22-18) potpuno pali, te do poluvremena dozvolili gostima iz Srbije da se odvoje na velikih +12. Druga četvrtina završila je rezultatom 24-8 (!?) u korist srpske momčadi.

Ni u trećoj dionici Split nije uspio parirati Radničkom, tako da je razlika uoči posljednjih 10 minuta narasla i na nedostižnih 21 razlike.

Terrico White bio je najefikasniji igrač pobjedničkog sastava s 22 poena, dva skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Kod Splita je Vedran Vukušić u konačnici zabio 16 poena, a Ivan Mimica 13.

Recimo da je pobjedom Radnički došao na korak od plasmana na Final Four, a za to mu treba još samo pobjeda nad neopterećenom Crvenom zvezdom u posljednjem kolu.

Nakon ovog rezultata ostale su uistinu male šanse da u narednoj sezoni u ABA ligi igra isti broj hrvatskih predstavnika kao i ove. Naime, država koja ima posljednjeplasiranu momčad lige nakon 26 kola, gubi jednog predstavnika dogodine.

Split je sada na omjeru pobjeda i poraza 8-17. Tri momčadi imaju, uz utakmicu manje, omjer 8-16, a jedna od tih momčadi je i drugi hrvatski predstavnik Zadar. Upravo će Zadar u subotu imati priliku praktički osigurati svoj opstanak u Mađarskoj kod Szolnokija, treće momčadi koja se bori za opstanak. Onaj koji slavi u tom susretu će najvjerojatnije osigurati ostanak i uoči posljednjeg kola.

Recimo da u posljednjem kolu međusobno igraju Zadar i Split, te da bi upravo taj duel mogao dati odgovor na pitanje koja će momčad okončati prvenstvo na posljednjem mjestu.

No, u igri je i Široki, koji bi u slučaju dva poraza u preostala dva kola također mogao okončati na posljednjem mjestu. Za takav ishod bi Zadar trebao u subotu slaviti protiv Szolnokija, a nakon toga bi Splićani trebali upisati pobjedu kod Zadra u posljednjem kolu.

Puno je kombinancija, a do kraja je ostalo manje od dva kola.

ABA liga, 25. kolo:

Split - Radnički 63-81

Redoslijed: 1. Igokea 18-6, 2. Crvena zvezda 17-7, 3. Radnički 16-9 (+1), 4. Budućnost 15-9, 5. Partizan 15-9..., 13. Split 8-17 (+1), 14. Szolnoki 8-16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica