Obavijesti

Sport

Komentari 147

Rafa je kralj Pariza! Wawrinka pometen, Nadalu deseta titula

Rafa je kralj Pariza! Wawrinka pometen, Nadalu deseta titula
8

Najpozitivnija stvar za Wawrinku u ovom meču je to što nije morao platiti ulaznicu za ovo finale pa je mogao gledati uživo kako to radi genijalac. Završilo je 6-2, 6-3 i 6-1 za Nadala

VIDEO

Sjajni Španjolac Rafael Nadal osvojio je svoj deseti Roland Garros u karijeri. Ništa mu nije mogao do finala ubojiti Švicarac Stan Wawrinka, završilo je 6-2, 6-3 i 6-1 za briljantnog Nadala.

Najpozitivnija stvar za Wawrinku u ovom meču je to što nije morao platiti ulaznicu za ovo finale pa je mogao gledati uživo kako to radi genijalac...

Ovo je Rafi 15. osvojeni Grand Slam u karijeri čime drži drugo mjesto iza Rogera Federera koji je na 18. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Presretan sam zbog svog desetog naslova ovdje. Velike su emocije i želim vam se zahvaliti na podršci svih ovih godina - rekao je Španjolac poslije osvajanja turnira.

Nadal je u Parizu slavio četiri puta zaredom, od 2005. do 2008., te pet puta zaredom od 2010. do 2014. godine, da bi na posljednja dva izdanja gubio u četvrtfinalu i trećem kolu, no ove je godine do svog jubilarnog naslova stigao na impresivan način.

On je prvi tenisač  u povijesti koji je osvojio tri Roland Garrosa bez izgubljenog seta.

- Igrati protiv Rafe Nadala u Parizu je sigurno najveći teniski izazov ikad - rekao je Wawrinka.

Sjajni Španjolac nije izgubio niti jedan set u ovogodišnjem Roland Garrosu, a u sedam je mečeva ukupno izgubio samo 35 gemova.

Za Nadala je ovo ukupno 15. osvojeni Grand Slam turnir, uz 10 naslova u Roland Garrosu ima i po dva Wimbledona (2007, 2009) i US Opena (2010, 2013) te jedan Australian Open (2010).

Wawrinki, pobjedniku Roland Garrosa iz 2015., ovo je bio prvi poraz u finalu nekog "grand slam" turnira u četvrtom nastupu, slavio je i u Melbourneu 2014. i New Yorku 2016.

FINALE:

Rafael Nadal (Špa/4) - Stan Wawrinka (Švi/3) 6-2, 6-3, 6-1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića