Obavijesti

Sport

Komentari 27

Raketa: Trebali smo ovo riješiti i ranije, neka nam svi oproste...

Raketa: Trebali smo ovo riješiti i ranije, neka nam svi oproste...
1

Boriti se za finale protiv najstarije nogometne reprezentacije na svijetu... Nema ništa ljepše. Kad smo svi kao jedno, sve je moguće, rekao je Ivan Rakitić o idućem izazovu "vatrenih"

VIDEO

Ovo je nevjerojatno. Općenito, ovakva utakmica, borba... Mislim da smo u drugom dijelu i produžecima bili puno bolji i zaslužili smo pobjedu, rekao je Ivan Rakitić nekoliko minuta nakon što je Hrvatskoj donio plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Da, ni ovaj put nije moglo bez drame, ali "vatreni" su još jednom pokazali da ih ništa ne može pokolebati... Dobili su ruski rulet.

- Dobili smo taj gol u produžetku, mi to očito moramo tako. Neka nam oprosti cijela Hrvatska, na kraju nema veze - nasmijao se Raketa, koji je najavio bolje izdanje reprezentacije u polufinalu protiv Engleske u srijedu na Lužnjikiju od 20 sati.

- Boriti se za finale protiv najstarije nogometne reprezentacije na svijetu... Nema ništa ljepše. Kad smo svi kao jedno, sve je moguće - zaključio je Rakitić.

Dejan Lovren odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu i dominirao našom obranom.

- Prekrasan osjećaj. Svi smo oduševljeni, mogu misliti što je u Hrvatskoj. Nažalost, moramo si zakomplicirati život i mislim da je ovo za sve Hrvate u domovini i izvan nje puno znači - rekao je Lovren za HRT nakon utakmice i dodao:

- Znali smo da se možemo vratiti jer smo vjerovali da imamo karakter, da vjerujemo u svakoga. Opet je Suba pokazao moć, čovjek je bio ozlijeđen i treba mu skinuti kapu.

Proslavit će "vatreni" pošteno, a onda ići na noge Englezima u superokršaju u srijedu u Moskvi.

- Trebamo ovo iskoristiti protiv Engleza, fantastične momčadi. Moramo pokazati stepenicu više jer znamo da možemo bolje. Nemamo što izgubiti i idemo to odraditi kako treba. Hoću li ja biti skaut? Haha, znam igrače koji su u Premiershipu tako da ću pomoći s nekoliko savjeta - zaključio je Lovren.

Luka Modrić je opet bio igrač utakmice, ali je i sam fokus stavio na momčad i pobjedu.

- Presretni smo, ovo što proživljavamo je stvarno nešto fenomenalno i nadam se da će potrajati", kaže Modrić, a osvrnuo se i na to ima li rezerve u hrvatskoj igri.

- Rezerve? Treba nam biti putokaz drugo poluvrijeme i produžetak. U prvom smo bili u grču, nismo imali pas, nismo imali loptu pod kontrolom, ali drugo smo bili fenomenalni. Gotovo svaka druga lopta bila je naša, šteta što nismo riješili sve u 90 minuta. I pričali smo već, bila bi šteta da smo došli u Rusiju, a ne vidjeti Moskvu.

Osvrnuo se Modrić i na onu crniju stranu pobjede nad Rusima.

- Treba vidjet stanje s ozlijeđenima, ali ova ekipa može još više", kaže hrvatski kapetan i prebacuje se na Engleze:

- Imamo dan manje odmora, ali moramo se pripremiti za Englesku. Kompaktna su ekipa, s nekoliko izuzetnih pojedinaca. Jaki u prekidama, moramo na to obratiti pozornost. Bili smo dosad dobri u obrani prekida, šteta što smo ga danas primili na taj način. No moramo prezentirati igru iz drugog dijela protiv Rusije. I svjesni smo da je ludnica u Hrvatskoj i mi ćemo se večeras kratko veseliti.

- Lakše je igrati nego gledati ovakve utakmice. Oni pola sata što sam bio vani i penali... Uf... Dok si na terenu moraš biti fokusiran na igru. I zato, preporučio bih svima - bolje je biti na terenu nego pred malim ekranima - iskreno je priznao i u polušali istaknuo hrvatski napadač.

- Sretni smo i ponosni zbog pobjede, ali možemo još puno više. Moramo pokušati napraviti najbolji rezultat u povijesti. Zadovoljstvo mi je što se vesele ljudi koji su bili cijeli život pored mene, kao i navijači, da pobjegnu malo iz te hrvatske stvarnosti. Jedino mi je žao što ne osjetimo do kraja to veselje u Hrvatskoj.

Krama jako cijeni Albion.

- Bit će zanimljivo protiv Engleza, pogotovo ako budu opet penali. Možda nemamo vremena kao za prijašnje utakmice, brzo će doći taj dvoboj. I prije SP-a su meni Englezi bili jedni od favorita. Mladi su, nemaju nekakvog glumca-zvijezdu. Brza su i moćna momčad, neće biti lako... Imamo šanse, borit ćemo se i nikad ne znaš, daj Bože finale!

Za kraj se još jednom osvrnuo na Ruse.

- Rusi me nisu iznenadili, očekivao sam ovako nešto. Nakon onog prvog gola prođu neke loše misli kroz glavu, ali zabili smo brzo gol, mogli smo riješiti susret nakon toga, a onda kasnije smo imali i sreće, ali sreće se mora imati. Što se mene tiče, može to još i bolje. Ne samo ja, nego svi. I znamo da nismo igrali bajno, ali pamti se rezultat.

 VIDI OVO: KVIZ: Koliko si dobro pogledao sinoćnju pobjedu Hrvatske!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske