Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Raketna Barcelona': Ljutit sam na sebe! Gol je za Raquel i kćeri

'Raketna Barcelona': Ljutit sam na sebe! Gol je za Raquel i kćeri

Ivan se ne misli umiroviti, želi ostati do kraja ugovora u Barceloni, piše Mundo Deportivo u komentaru utakmice u Bilbau. Rakitić je zabio prvi gol nakon 15 i pol mjeseci koji drži Barcelonu u utrci za naslov

VIDEO

Od Madrida do Barcelone, od "El clásica" do gola kojim je vratio Barcelonu tri boda protiv najljućeg rivala u borbi za naslov. Ivan Rakitić (32) u utorak je prekinuo post dug 480 dana bez gola u službenoj utakmici za Barcelonu, u pravom trenutku. Za pobjedu na praznom Camp Nou protiv Athletic Bilbaa (1-0).

Hrvatski reprezentativac ove se sezone nalazi na marginama momčadi katalonskog velikana, ali u više je navrata istaknuo da se ne misli predati i da želi dokazati Barçi da zaslužuje ostati u klubu. Ostao je pravi profesionalac.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan i Raquel vježbaju

Pokretanje videa...

00:30

"Raketna Barça", piše madridska Marca u naslovu izvještaja s utakmice nakon koje Barcelona opet ima tri boda prednosti pred Real Madridom, uz utakmicu više.

"Zlatni gol", kažu u katalonskom Mundo Deportivu uz fotku zagrljaja Hrvata i Argentinca.

"Kad je mirisalo na najgore, Rakitić se pojavio i veselio u sezoni za koju sam misli da bi mu mogla biti zadnja u Barceloni iako bi volio ostati do kraja ugovora 2021. Valverde mu nije davao mjesto u početnoj postavi, sa Setienom se to popravilo, ali pozicije u veznom redu već su zauzete", piše komentator Munda Gabriel Sans.

"Bila mu je to 302. utakmica u Barceloni nakon 300. u Mallorci, nakon stanke zbog pandemije. To mu je 36. gol, 25. u ligi uz šest u Ligi prvaka i pet u kupu. Dodajte tome i 39 asistencija. Rakitić ne želi u mirovinu", zaključuje.

- Sretan sam zbog momčadi, bila je to jako važna pobjeda. Imali smo neke šanse, tražili slobodan prostor i presretan sam što sam zabio. Osvojili smo tri boda, trebamo nastaviti naporno raditi. Nije jednostavno dobiti ovakve utakmice. Sad se moramo dobro odmoriti za iduću - rekao je Rakitić i dodao:

- Ljut sam na sebe što sam prvi gol sezone zabio tek u 31. kolu, ali želim ga posvetiti svojoj supruzi i kćerima koji su uvijek uz mene. Borit ćemo se do kraja i vjerujemo da možemo biti prvaci. Real je favorit kao i mi, svatko misli o svojim utakmicama.

A trebala je to biti večer Lionela Messija dan prije 33. rođendana. Čekao je 700. gol u Barceloni, ali nije ga dočekao. Svejedno, proslavio je gol kao da je on zabio. Skočio je Rakitiću u naručje.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Ivan je odigrao stvarno dobro, jako dobro razumije nogomet. Dobro se postavljao, krao lopte i uključio se u akciju iz koje smo zabili. Drago mi je zbog njega, znam da mu ovo predstavlja poticaj za budućnost - kaže Quique Setién, trener Barcelone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu