Obavijesti

Sport

Komentari 46

Rakitić: Napravit ćemo sve da se ne osjeti da nema Messija

Rakitić:  Napravit ćemo sve da se ne osjeti da nema Messija
1

Eto, i do toga je došlo. Prvi put nakon 11 godina u El Clasicu neće biti ni Lionela Messija ni Cristiana Ronalda. Rivalstvo njih dvoje obilježilo je derbije Reala i Barce, pa će u nedjelju biti neki drugi El Clasico

VIDEO

Bilo je to uoči Badnjaka 2007. Točnije, večer prije. Cristiano Ronaldo bio je još u Manchester Unitedu, a mali Messi tek se probijao na vrata. Golom Julia Baptiste Real je pobijedio na Camp Nou 1-0. Od te utakmice, od tog prosinca, pa sve do danas u svakom El Clasicu igrali su ili Messi ili Ronaldo, a najčešće oboje. 

No kako je protiv Seville slomio ruku, Messi neće igrati sljedeća tri tjedna što znači da će propustiti nedjeljni El Clasico. Bit će to prvi put nakon 11 godina da u najvećem svjetskom derbiju neće biti dva najbolja svjetska nogometaša. 

- Bit će jako teško bez Messija, ali moramo napraviti sve kako se njegov izostanak ne bi osjetio. Naravno da Barcelona s Messijem i bez njega nije ista momčad, ali moramo skupiti glave i odigrati da se što manje osjeti da ga nema - rekao je Ivan Rakitić.

U utakmici protiv Seville (4-2) zabili su i Messi i Rakitić. Nažalost po Barcu, Messi je morao izaći već u 26. minuti kad je slomio ruku. Bio je to trenutak u kojem je zastao cijeli Camp Nou. Sve je izgledalo odlično, vodili su 2-0, Messi je imao svoj šou, a onda je u samo jednoj sekundi pad, koji nije djelovao preopasno, označio početak muka za Barcelonu.

- Moramo se pripremiti za El Clasico najbolje što znamo. Nemojte gledati Realovu formu i niz od pet utakmica bez pobjede jer to nema nikakve veze. Kad se igra El Clasico onda zaboravite krize, formu ili nešto treće. To su posebne utakmice u kojima nije prednost nečije samopouzdanje ili kriza - kaže Raketa.

Inače, prije dvije godine Barcelona je igrala kod Villarreala, rezultat je bio 2-2, a tada je također Messi sudjelovao u lomu ruke. Naime, u 15.minuti jedan njegov šut otišao je iznad gola, pogodio navijačicu i slomio joj zglob na ruci. Djevojka se zove Raquel i velika je navijačica Real Madrida i Cristiana Ronalda. Nakon što su joj liječnici pružili pomoć Raquel se i našalila.

- Messi je to učinio namjerno jer je znao da navijam za Ronalda i Real. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba