Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Rakitić nema ništa hrvatsko ni švicarsko, Ivan je Andalužanin'

'Rakitić nema ništa hrvatsko ni švicarsko, Ivan je Andalužanin'

Ivanov doprinos momčadi je velik. On je bio, a i sada jest, sjajan igrač koji puno doprinosi ekipi. Unutar grupe naših igrača je bitan, svima. Na suigrače prenosi sve pozitivno, objasnio je trener Andalužana

Trener nogometaša Seville Jose Luis Mendilibar rekao je na konferenciji za medije kako je hrvatski veznjak Ivan Rakitić (35) važan andaluškoj momčadi koja će u srijedu igrati u finalu Europske lige protiv Rome.

- Ivanov doprinos momčadi je velik. On je bio, a i sada jest, sjajan igrač koji puno doprinosi ekipi. Unutar grupe naših igrača je bitan, svima. Na suigrače prenosi sve pozitivno - rekao je.

VIDEO Raketa uzeo mikrofon i oduševio navijače Seville: 'Bolji si od Modrića. Ivane, oprosti mi'
VIDEO Raketa uzeo mikrofon i oduševio navijače Seville: 'Bolji si od Modrića. Ivane, oprosti mi'

Sevilla se od njegovog dolaska podigla iz zone ispadanja do 11. mjesta među 20 momčadi španjolskog prvenstva. Rakitić je ranije ovoga mjeseca izjavio kako bi uprava trebala Mendilibaru dati novi ugovor nakon što mu 30. lipnja istekne privremeni. Sevilla i Roma će u srijedu u Budimpešti odigrati finale Europske lige, što je Rakitiću prilika da drugi put poslije 2014. dođe do pehara tog natjecanja.

Mendilibara je novinar na konferenciji za medije upitao hoće li i on poprimiti specifičan naglasak južne pokrajine Andaluzije poput Rakitića, koji se vjenčao s lokalnom djevojkom i postao stranac s najviše nastupa za Sevillu.

Europa League - Semi Final - First Leg - Juventus v Sevilla

- On (Rakitić) je već Andalužanin, nema ništa ni hrvatsko, ni švicarsko, ni nečije drugo. On je Andalužanin. Osim toga, živi i ponaša se poput Andalužanina. Njegova supruga je, očito, odradila dobar posao - izjavio je Mendilibar šaleći se.

Rakitić, 35-godišnji veznjak, kapetan je Seville uz 37-godišnjeg beka Jesusa Navasa. Ovaj mjesec je izjavio da se nada novom ugovoru kada mu za godinu dana istekne postojeći. Ove sezone je upisao 49 nastupa.