Sport

Komentari 6

Rakitić pozivom iznenadio Kukoča: Što su Jordan i Messi drugima, ti si za hrvatski narod

Rakitić pozivom iznenadio Kukoča: Što su Jordan i Messi drugima, ti si za hrvatski narod

Jako sam sretan što sam ovdje s tobom. Ono što si napravio tijekom dugogodišnje NBA karijere i ono što radiš danas je neizmjerno za cijelu Hrvatsku. Hvala ti puno na tome, rekao je Raketa Kukoču

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (33) i legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč (53) razmijenili su iskustva igranja u momčadima s najboljim igračima svih vremena, Toni s Michaelom Jordanom u Bullsima, a Ivan s Lionelom Messijem u vjerojatnoj najvećoj Barceloni svih vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Kukoč ulazi u NBA kuću slavnih

- Jako sam sretan što sam ovdje s tobom. Ono što si napravio tijekom dugogodišnje NBA karijere i ono što radiš danas je neizmjerno za cijelu Hrvatsku. Hvala ti puno na tome - rekao je Rakitić Kukoču putem videopoziva iz sunčane Seville na što mu je umirovljeni košarkaš odgovorio: 

- Pratim nogomet i dijelim isti osjećaj kao i ti. Otac mi je bio nogometaš i on me uveo u taj sport. Pratio sam te tijekom karijere, dok si igrao u Barceloni koja mi je jedna od najdražih momčadi, ali i u reprezentaciji. Na Svjetskom prvenstvu ste bili odlični i učinili Hrvate ponosnima. 

Kukoč je igrao za momčad Chicago Bullsa, koja je između 1996. i 1998. osvojila tri naslova NBA prvaka zaredom, a putem ankete "NBA 75 Euro Vote"  izabrana je za najveću dinastiju NBA lige svih vremena. U anketi koja je provedena povodom obilježavanja 75. NBA sezone, sudjelovali su brojni NBA fanovi, ali i neki poznati sportaši iz drugih sportova među kojima je bio i Ivan Rakitić. 

- Mislim da dijelimo puno sličnosti po tom pitanju. Osjećaj kad sam igrao u Barceloni, a ti u Bullsima je jako sličan - povukao je paralelu Rakitić na što se Kukoč nadovezao:

-  Kad bi me ljudi, koji se baš i ne razumiju najbolje u košarku, pitali o dominaciji Bullsa, odgovorio bih im da je to lako usporedivo s Messijevom Barcelonom. Dijelim tvoje mišljenje, svi ti vrhunski pojedinci morali su žrtvovati individualni uspjeh, odnosno bili su podređeni momčadskom uspjehu. Jordanu i Pippenu je bilo vrlo bitno što će im u pojedinoj utakmici donijeti suigrači, možda ne u razdoblju od 35 minuta, ali očekivali su od suigrača da barem u pet minuta na parketu pruže onoliko koliko je potrebno za pobjedu i uspjeh momčadi - kazao je Kukoč.

- Igrali smo u momčadima koje su sigurno pobjeđivale ako je sve bilo normalno. A kad nas nogometaše pitaju što Messi znači za naš sport, onda slobodno možemo reći isto što je Jordan značio za košarku. Međutim, obojica ne bi postigli to što jesu da nisu igrali u tako dobrim momčadima s tako dobrim suigračima - rekao je Rakitić.

- Svi znaju da su košarka i nogomet timski sportovi te da svi igrači i treneri moraju biti na istoj razini kako bi postigli velike rezultate. Mislim da u Hrvatskoj imamo odlične trenere, neovisno o tome radi li se o košarci ili nogometu, ali trebate imati i sreće s generacijom igrača - rekao je Kukoč. 

Rakitić je za kraj istaknuo veličinu legendarnog hrvatskog košarkaša koji mu se zahvalio. 

- Ono što su Michael i Leo mnogima, to si ti za hrvatski narod. Ti si naš Jordan i svi smo jako ponosni - rekao je Rakitić, a Kukoč odgovorio:

- Zbilja ti hvala. Cijenim kada mi to kaže osoba kao što si ti jer igraš na zavidnoj razini, bilo da se radilo o reprezentaciji ili u klubu. 

Na kraju razgovora za YouTube kanal NBA lige, pao je dogovor između legendarnih hrvatskih sportaša. Toni će posjetiti Ivana u Sevilli i odigrati partiju golfa u resortu nedaleko njegovog doma, a Ivan će s Tonijem u Chicagu posjetiti Bullse. 

POGLEDAJTE CIJELI RAZGOVOR:

Najčitaniji članci