Obavijesti

Sport

Komentari 71

Rakitić priznao: Bilo je čudno igrati. Livaković mi se nasmijao

Rakitić priznao: Bilo je čudno igrati. Livaković mi se nasmijao

Bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije rekao je kako je sve otvoreno za uzvrat nakon pobjede Seville protiv Dinama 3-1. "Modre" je nazvao fantastičnom momčadi

VIDEO

Najavio je da će izvesti penal protiv Dinama ako ga bude (iako je prošli, u prvenstvu, promašio)  i da neće slaviti gol. Tako je doista i bilo, Ivan Rakitić (33) donio je vodstvo Sevilli i u pobjedi 3-1 protiv Dinama u šesnaestini finala Europske lige.

- Sretni i ponosni smo kako smo igrali danas protiv fantastičnog Dinama, nije bilo jednostavno. U Europi se kažnjava najmanja greška, ali odigrali smo interesantnu utakmicu i zasluženo pobijedili - kazao je bivši hrvatski reprezentativac za Arenasport.

POGLEDAJTE VIDEO: Sporni penal i gol Rakitića

- Sasvim je jasno da u ovim utakmicama ne smiješ si dozvoliti ni najmanju grešku. Zabiju ti gol ni iz čega, a onda u dvije minute imaš dvije prilike i odmah uspiješ zabiti. Bilo je jako bitno da smo mogli reagirati jako brzo poslije gola Oršića i kasnije smo odigrali jako dobro drugo poluvrijeme. Dobar rezultat, ali sve je otvoreno za Zagreb i moramo biti spremni - nastavio je Raketa.

Penal je, doduše, bio sporan jer nije sasvim jasno je li Dominik Livaković uopće dodirnuo Papua Gomeza, no talijanski suci nisu gledali usporenu snimku. Osim toga, Rakitićev suigrač Munir ušao je u šesnaesterac prerano. Ni to nije promijetio Marco Guida.

Nakon što je Mislav Oršić zabio za 1-1 u 41. minuti, Sevilla je odgovorila dvama golovima do poluvremena. Prvo je zabio Lucas Ocampos kroz šumu nogu, a onda i Anthony Martial nakon kontre.

- Mi kao i oni znamo koliko je Europa bitna, u tim utakmicama uvijek želiš biti na najvećem nivou. Zapravo, moraš biti ako želiš proći. Odigrali smo jako dobru utakmicu, išli s jedne strane na drugu, čekali trenutak, izborili pobjedu. Bit će teško u uzvratu, ali želimo proći - kazao je Rakitić.

Priznao je da mu je bilo neobično igrati protiv hrvatskog kluba. I to baš onoga za koji navija od malih nogu.

- Kod penala vidiš osmijeh, Livija ispred sebe. Bilo je interesantno i lijepo iskustvo za sve nas - zaključio je Ivan Rakitić s osmijehom.

Baš je s bivšim suigračem u reprezentaciji Livakovićem i razmijenio dres nakon utakmice.

Europa League - Play Off First Leg - Sevilla v Dinamo Zagreb

Trener Seville Julen Lopetegui zadovoljan je nakon pobjede protiv Dinama na domaćem terenu, ali je svjestan da još uvijek nije ništa gotovo te da ga čeka teška utakmica u Zagrebu. 

- Bila je to složena utakmica protiv protivnika koji je naviknuo igrati u Europi. Igrali smo dobro, ali smo se i potrošili jer je utakmica bila fizički naporna. Zadovoljan sam rezultatom, ali moramo dobro odigrati i uzvratnu utakmicu. Sve je još uvijek otvoreno i znamo što nas čeka u Hrvatskoj - rekao je Lopetegui. 

Trener španjolskog prvoligaša rekao je da se Karim Rekik ozljedio zbog čega će neko vrijeme izbivati s travnjaka, ali je zadovoljan zbog povratka Jesusa Navasa bez kojeg je bio tri mjeseca. 

- On je igrač koji nam treba, mora se što bolje oporaviti nakon komplicirane ozljede te se veselimo njegovom povratku - zaključio je Lopetegui.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba