Obavijesti

Sport

Komentari 99

Ivan Rakitić: Moja Raquel nas je spasila od napada terorista...

Ivan Rakitić: Moja Raquel nas je spasila od napada terorista...
1

Nakon što je otkrio hrvatske kekse, Neymar se ‘davio’ u njima. Velikom prijatelju Rakitiću je Brazilac ubrzo nakon toga zahvalio skupocjenim satom. Ivan se odmah fotografijom pohvalio na Instagramu

VIDEO

U utorak utakmica, srijeda rezervirana za trening i snimanje reklame, a slobodan dan Ivan Rakitić dočekao je u četvrtak. Bezbrižno je mogao uživati sa svojom obitelji. Svaki slobodan trenutak koristi da bi bio s, kako kaže, svoje tri cure, Raquel, Altheom i Adarom.

24sata: Ivane, kakvi ste u kuhinji, što najčešće pripremate supruzi Raquel?

Volim kuhati, jednako joj dobro pripremam i hrvatske i španjolske specijalitete, ha, ha. No ima jedna stvar koju moja Raquel doslovno obožava, nešto što uvijek obavezno moramo imati u hladnjaku - naš slavonski kulen! To je prava delicija za Raquel. Kad sam god u Hrvatskoj, obavezno moram ponijeti barem jedan ili dva. Kad se vraćam kući, mora već iz kofera osjetiti miris našega kulena. Toga uvijek mora biti.

24sata: Dok ste igrali za Sevillu otvorili ste restoran. Planirate li nešto takvo i u Barceloni?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zasad ne. Jednostavno imam previše obveza. U Sevilli mi je to bilo lakše. No nikad ne reci nikad. Možda stvarno jednoga dana i u Barceloni otvorim restoran.

 

Te amo princesa ❤️😍 @raquel_mauri #lafamiliaunidajamasseravencida

Objavu dijeli Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

24sata: Igrali ste u dosadašnjoj karijeri za Basel, Sevillu, Schalke, ali Barcelona je ipak svijet za sebe. Kako se nosite sa silnim obožavateljima u Kataloniji?

Iskreno, ponekad upravo iz tog razloga izbjegavamo odlaziti u centar grada. Barcelona je ovdje ljudima sve i nemoguće je obraniti se od navijača. Autogrami i slikanje su svakodnevica svim igračima Barcelone.

24sata: Kako to izgleda kad, recimo, u školu dovedete stariju kćer Altheu?

Ona obožava kad je ja vodim u školu. U istu školu idu i djeca još nekoliko mojih suigrača. Primjerice, Messijevo, Mascheranovo, Suarezovo dijete, ali i dijete našeg bivšeg trenera Luisa Enriquea. Često se u školi moram slikati s navijačima. Od djece pa do učitelja.

24sata: Prošlog se mjeseca u Barceloni dogodio stravičan teroristički napad, gdje ste Vi bili u tom trenutku?

Bili smo jako blizu tog mjesta. S obitelji sam neposredno prije toga bio u centru grada i taman smo se spremali otići na mjesto gdje se dogodio napad. Ja sam htio ići tamo, ali supruga nije bila za to. Rekla mi je da je dan lijep i da je bolje da se djeca idu igrati u park koji smo im napravili ispred naše kuće. Hvala Bogu da sam je poslušao. Bili smo tri-četiri minute automobilom udaljeni od mjesta gdje se ta strahota dogodila. Sjeli smo u automobil i krenuli prema kući, kad mi je počeo zvoniti mobitel. Svi su zvali da pitaju gdje smo. Napad se dogodio baš u to vrijeme.

24sata: Neymar je ljetos iz Barcelone u PSG prešao za nevjerojatna 222 milijuna eura. Što ste na rastanku poručili bivšem suigraču?

S Neymarom je iz Barcelone otišao i dio mene. On je bio jedan od igrača s kojima sam bio u najboljim odnosima u svlačionici. Često se čujemo, sjajno mu je u Parizu, kupio je kuću i sretan je. Sretan je i zbog toga jer je otišao u klub gdje mu valjda igra pola reprezentacije, razumijem ga. Poželio sam mu sreću, a tko zna što život nosi. Možda opet jednom zaigramo skupa u klubu. On je moj dobar prijatelj i želim mu sve najbolje u PSG-u.

24sata: U kakvim ste odnosima s novim trenerom Ernestom Valverdeom?

Jako dobrim. Trener Valverde donio je neke novine u momčadi. Možda ste primijetili kako Leo Messi više ne igra toliko na krilu. Novi trener je od njega tražio da više igra u sredini. Naravno da Leo ima toliku slobodu u igri da ponekad ‘pobjegne’ na krilo, ali trener ga više želi u sredini. Mene je pomaknuo unatrag, u ulogu drugog zadnjeg veznog.

Champions League - FC Barcelona vs Juventus

24sata: Nakon odigranih pet kola Primere Barcelona ima sedam bodova više od Real Madrida. Jeste li očekivali tako dobar start?

Nitko nije to očekivao. No ne smijemo se zavarati. Pa prvenstvo je tek počelo. Sjećate se kako nas je Real u kolovozu sredio u Superkupu. Tad smo valjda izgledali kao najgora momčad, a oni su bili nedodirljivi. Sad su oni malo pali, ali ne sumnjam kako će se dignuti.

24sata: Kakvi su Barcelonini ciljevi ove sezone?

Kao i uvijek u klubu ovakve veličine i tradicije, želimo osvojiti apsolutno sve trofeje. U Barceloni je to uvijek isto. Imperativ su europski naslov i naslov španjolskog prvaka.

24sata: Prebacimo se malo na reprezentaciju... Dva kola prije kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dalje smo na prvome mjestu, ali porazom u Turskoj sve smo zakomplicirali. Jeste li optimist uoči Finske i Ukrajine?

Naravno da jesam. Unatoč svemu što se događalo, i dalje držimo to prvo mjesto te sam uvjeren da ćemo na njemu ostati i nakon raspleta skupine. Iskreno, ne razmišljam puno o Ukrajini. Najvažnije nam je pobijediti Finsku i vratiti se na pobjedničke staze nakon nesretnog poraza u Turskoj. Kad riješimo Fince, bit će nam puno lakše protiv Ukrajinaca.

24sata: U ovim ste kvalifikacijama odigrali samo četiri od osam utakmica, uz napomenu da ste igrali samo u utakmicama na domaćem terenu. Ozljede su učinile svoje, kakva je bila situacija uoči Turske, o kojoj se puno govorilo?

Vidio sam da se u hrvatskim medijima pisalo u stilu ‘kako mogu igrati za Barcelonu, a ne za Hrvatsku’. Iskreno, nisam mogao vjerovati kad sam vidio pojedine komentare. A istina je ovakva. Protiv Kosova sam osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Doktor Boris Nemec, ugledni europski liječnik, sugerirao mi je da ne igram utakmicu u Turskoj i ne riskiram moguće pogoršanje ozljede. S tim se složio i izbornik Čačić, koji mi je rekao kako ni u kojem slučaju ne smijem riskirati jer bih se u tom slučaju mogao teže ozlijediti i propustiti ove dvije ključne utakmice koje nas čekaju. Dogovorili smo se da se vratim u Barcelonu. Nisam trenirao tri dana, situacija s mišićem bila je puno bolja i trener je odlučio da igram protiv Espanyola. Žao mi je zbog tih nekih komentara jer za Hrvatsku sam uvijek davao sve. Koliko sam samo puta zaigrao, a da ni liječnici ni izbornici nisu znali da me boli i da sam načet. Stisnuo bih zube i ginuo za svoju Hrvatsku. To sam napravio puno puta, ali ovaj put se jednostavno nije smjelo riskirati.

2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia vs Kosovo

24sata: Izbornik je preživio dva poraza u posljednje tri utakmice kvalifikacija. Jesu li igrači čvrsto uz Čačića uoči Finske i Ukrajine?

Naravno da jesmo. I to svi do jednoga. Ante Čačić dobro vodi ovu reprezentaciju i uvjeren sam da će nas on odvesti u Rusiju. Naš izbornik je naš prvi adut u borbi za Rusiju.

Otkrio Neymaru Domaćicu pa na dar dobio skupi sat

Nakon što je otkrio hrvatske kekse, Neymar se davio u njima. Velikom prijatelju Rakitiću je Brazilac ubrzo nakon toga zahvalio skupocjenim satom. Ivan se odmah fotografijom pohvalio na Instagramu, na kojem ima 8,6 milijuna pratitelja.

 

Hermano @neymarjr, muchas gracias..!!⏱👍🙏 espectacular.! @gagamilanoworld #meencanta

Objavu dijeli Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka