Obavijesti

Sport

Komentari 376

Rakitić zabio autogol: Očajna Barça izgubila i od Valencije!

Rakitić zabio autogol: Očajna Barça izgubila i od Valencije!
5

Barcelona je iskompromitirala veliku prednost pred Atléticom i Realom! Novim porazom protiv Valencije na Camp Nouu (2-1) ostavila je otvorenim pitanje naslova prvaka Španjolske

VIDEO

Iako je Lionel Messi prekinuo svoj golgeterski post koji je trajao predugih 515 minuta, Barcelona je ponovno izgubila! Valencia je šokirala Camp Nou i pobjedom 2-1 sasvim zakomplicirala borbu za naslov najbolje momčadi u Primeri.

Real Madrid došao je Barçi na samo bod zaostatka, dok se Atlético bodovno izjednačio s Kataloncima koji još uvijek drže vodeće mjesto zbog bolje gol-razlike u međusobnim utakmicama (dvaput po 2-1 za Barcelonu). Trećim prvenstvenim porazom u nizu i četvrtim u posljednjih pet utakmica u Barceloni se defiitivno upalio alarm jer do kraja prvenstva još je dugih pet kola, a "blaugrana" ovakvim igrama sigurno neće obraniti naslov.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić započeo je utakmicu na Camp Nouu te se upisao u strijelce u krivu mrežu u namjeri blokiranja ubacivanja Guilhermea Siqueire. Prvi je to Raketin autogol za Barcelonu i treći u Primeri.

Valencia je nemilordno koristila rijetke šanse koje su joj se ukazale iz kontri i polukontri, dok domaćini nisu uspijevali probiti blok gostiju i odličnog Diega Alvesa, koji se iskazao s nekoliko fenomenalnih obrana. A kad je obrana tako funkcionirala, prodružio joj se i napad.

Santi Mina u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela odlično je prihvatio proigravanje Danija Pareja i preciznim udarcem iskosa pogodio suprotni kut za šokantnih 2-0 za Valenciju nakon prvog poluvremena.

Rakitić se početkom nastavka našao u odličnoj prilici, no promašio je okvir. Nade su za domaće navijače živnule u 63. minuti kad je Messi, na asistenciju Jordija Albe, napokon zabio 500. seniorski gol u karijeri i 450. za Barcelonu. Valenciji je zabio i okrugli 400.

U preostalih pola sata utakmice igralo se većinom na jedan gol, onaj gostujući, a jednu od boljih prilika imao je Rakitić koji se pridodavao napadu i još jednom pokušao zabiti gol Alvesu, no golman Valencije sjajno mu je pročitao šut.

Paco Alcácer u 87. minuti imao je najveću priliku među brojnim kontranapadima Valencije kada je dobio serviranu loptu na sedam-osam metara od gola, no promašio ju je. Moglo se to obiti o glavu gostima jer je Gerard Piqué imao još veću šansu u 90. minuti, ali promašio je cijeli okvir neometan na pet-šest metara.

Nakon Reala, koji je u subotu torpedirao Getafe na gostovanju 5-1, u nedjelju je i drugi madridski klub uvjerljivo slavio i tako povećao pritisak na Barcelonu. Atlético je na Vicente Calderónu srušio Granadu 3-0 golovima Kokea, Fernanda Torresa i Ángela Corree. Simeoneova momčad nastavlja lov na dva velika trofeja, baš kao i Zidaneova...

Primera, 33. kolo:

  • Málaga - Athletic Bilbao 0-1
  • Sevilla - Deportivo 1-1
  • Atlético Madrid - Granada 3-0
  • Rayo Vallecano - Villarreal 2-1
  • Barcelona - Valencia 1-2
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 376
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka