Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rangnick: Igrač mora imati manju plaću nego trener!

Rangnick: Igrač mora imati manju plaću nego trener!
1

Trener Hoffenheima misli kako je odgovornost prvog čovjeka struke najveća i samim tim najveća mu mora biti i plaća. U njegovom klubu je tako...

VIDEO

Trener jesenskoga bundesligaškog prvaka Hoffenheima, Ralf Rangnick (50), objasnio je da sam definira politiku plaća svojih nogometaša, od kojih niti jedan ne smije biti plaćeniji od njega.
Rangnick u novome njemačkom prvoligašu prima dva milijuna eura godišnje, čime je najplaćeniji uposlenik kluba. Od igrača najvišu plaću ima BiH reprezentativac Sejad Salihović: 1.9 milijuna eura.
- Onaj koji unutar neke radne skupine ima najveću odgovornost mora imati i najveća primanja. Tako je to postavljeno u Mercedesu, Siemensu i SAP-u. Tako onda ima biti i u nogometnom klubu – odrješit je trener.
Izjava Rangnicka Spiegelu dovela je do široke javne rasprave među bundesligaškim trenerima. Felix Magath, 55-ogodišnji strateg Wolfsburga, apsolutno se slaže.
- Vidim stvar identično kao Rangnick. Radi se o pogreški koja je postala pravilo u nogometnim klubovima, prema kojoj igrač momčadi ispada važniji od trenera. Klasičan je primjer Ronaldinho u Barceloni. Upravo su takve okolnosti dovele do njegove i krize momčadi u posljednje dvije sezone.
Složio se i direktor Kölna Michael Meier.
- Rangnick nije rekao ništa ekskluzivno. Taj je model u svakom slučaju najsretnije rješenje protiv rastućeg nezadovoljstva igrača kad su njihova različita primanja u pitanju.
Takvi su primjeri, međutim, u Bundesligi vrlo rijetki. Osim kod Hoffenheima, isti princip vrijedi još samo u Kölnu, gdje je Christoph Damum (2.2 milijuna) za 600.000 eura bolje plaćen od portugalskog internacionalca Armanda Petita, najplaćenijeg igrača.
U Bayernu Jürgen Klinsmann i Luca Toni zarađuju jednako, a u HSV-u, donosi Bild, Ivica Olić i Nigel de Jong sa po 2.8 milijuna za okruglih milijun eura nadmašuju plaću trenera Martina Jola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka