Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rasplet: Hoće li Krama u Ligu prvaka, a Santini ostati u ligi?

Rasplet: Hoće li Krama u Ligu prvaka, a Santini ostati u ligi?
1

Borba za Europu i ostanak u Njemačkoj i Francuskoj, rješenje pitanja prvaka u Italiji i Mađarskoj.. Ova nam subota donosi mnoštvo uzbuđenja diljem europskih nogometnih prvenstava

VIDEO

Nogometna sezona polako se primiče kraju, a ovu bi subotu moglo biti riješeno nekoliko prvenstava diljem Europe. Tko će biti prvak, tko će u koje europsko natjecanje, a tko će ispasti provjerite u našem kratkom pregledu.

U Njemačkoj je Bayern već osigurao naslov, no ostalo je podijeliti karte za Ligu prvaka i Europsku ligu. Borussia Dortmund trenutačno drži treće mjesto koje ga izravno vodi u elitno natjecanje, dok je na četvrtom mjestu, s istim brojem bodova, Kramarićev Hoffenheim. BVB u subotu dočekuje Werder, a Hoffenheim je domaćin Augsburgu.

Borba je i za Europsku ligu gdje je Hertha na petom mjestu (49 bodova) koje joj jamči skupine toga natjecanja. Freiburg ima bod manje i drži kvalifikacije EL-a, a Köln je na sedmoj poziciji sa 46 bodova i čeka posrtaj Herthe protiv Bayera i/ili Freiburga kod Bayerna. Tanke nade ima i Werder (45 bodova) koji, međutim, mora iznenaditi Borussiju.

Što se tiče ispadanja, ostalo je odrediti još samo tko će u razigravanje za ostanak. Trenutačno tu 16. poziciju drži HSV (35) koji dočekuje Wolfsburg (37) u izravnom dvoboju za spas. Na istom broju bodova su i Augsburg koji gostuje u Hoffenheimu te Mainz koji igra u Kölnu.

Iako igra u nedjelju, Juventus može prvak postati večeras. No to je malo vjerojatno jer zahuktala Roma, koja zaostaje četiri boda dva kola prije kraja, mora izgubiti kod 13-plasiranog Chieva, a Napoli (pet bodova manje) potom ne smije pobijediti Fiorentinu na domaćem terenu.

Nakon neviđene drame u petak u Ligue 2, u subotu se rješava pitanje ostanka u elitnoj francuskoj ligi. Nitko još nije matematički otpao, a u najtežoj je poziciji Nancy (32) kojemu igra samo pobjeda protiv Saint-Étiennea te porazi Bastije (34) kod Marseillea i Lorienta (35) protiv Bordeauxa.

Jako je puno upitnika, a među njima je i Caen (36) našeg Ivana Santinija koji je prvi iznad crte i traži čudo kod rasterećenog PSG-a, dok mu za vratom pušu Lorient i Bastia. Siguran u ostanak nije ni Dijon (36) koji gostuje kod Toulousea. Marseille (59) i Bordeaux (58) pritom se bore za peto mjesto i kvalifikacije Europske lige.

Ludnica je ovaj vikend i u Mađarskoj gdje Videoton i Honvéd na vrhu imaju isti broj bodova. Videoton je u prednosti zbog bolje gol-razlike i pobjedom protiv Ferencvárosa doći će sasvim blizu titule. Kiks čeka Honvéd koji mora juriti pobjedu protiv Debrecena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica