Obavijesti

Sport

Komentari 39

Suarez odveo i oprezni Urugvaj i Rusiju u drugi krug Mundiala

Suarez odveo i oprezni Urugvaj i Rusiju u drugi krug Mundiala
1

Urugvaj je i protiv S.Arabije igrao na kontre, a jedini gol opet zabio iz prekida pa i sebi i Rusiji nakon dva kola osigurao prolazak u drugi krug SP-a. U posljednjem kolu odlučuje se pobjednik skupine A

VIDEO

Ako Urugvaj nešto nije učinio onda je to da nikoga, ali ama BAŠ NIKOGA nije oduševio igrom. Ali... Urugvaj je iskoristio ždrijeb pa protiv dva slaba suparnika nakon samo dva kola osigurao plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva. I sebi i Rusiji.

Momčad koja ima Suareza, Cavanija, Godina i Gimeneza trebala bi igrati poduzetnije no izbornik-rutiner Oscar Washington Tabarez zna da odsad nadalje slijede okršaji sa suparnicima protiv kojih će čvrsti blok i kontra biti nemjerljivo korisniji.

Vjerujte, ovaj Urugvaj koji je i Egipćane i danas Saudijce jedva pobijedio sa 1:0 (oba puta golovima iz prekida) jedna je od momčadi koja može do samog kraja. Imaju najiskusnijeg izbornika i najiskusniju momčad Mundiala, a opet - nisu prestari da bi ih turnirski način igranja umori više nego konkurente. Svi papagajski ponavljamo "Najvažnije je proći skupinu, a onda je sve moguće". Urugvaj je to napravio i sad ide i po moguće i nemoguće.

U izboru SofaScorea igračem utakmice proglašen je strijelac jedinog pogotka Luis Suarez. Slobodnjak Sancheza, udarac glavom i - 1:0. Jednako kao protiv Egipta u prvom kolu samo u znatno ranijoj fazi utakmice (23. minuta) i nije bila Gimenezova nego Suarezova glava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Saudijska Arabija se gotovo svih 90 minuta nalazila u situaciji da ne zna što bi s loptom koju Urugvajci nisu htjeli stalno imati u posjedu. A Saudijci nemaju kvalitetu nešto kvalitetno iskreirati pa su izgubili. Ne stradali kao protiv Rusije (0:5), ali nakon dva kola nemaju niti jedan bod i zadnje kolo s Egiptom i jednima i drugima je utakmica za prestiž.

Jer uoči 3. kola situacija u skupini A je ovakva:

Dakle i Urugvaj i Rusija su prošli u drugi krug pa ostaje vidjeti tek tko će u nokaut-fazu Mundiala s prvog, a tko s drugog mjesta. Što vjerojatno i nije neka velika razlika jer skupina im se križa s onom u kojoj su - Španjolska i Portugal. I nije neki izbor, a?

Neovisno o tome, pobjednik skupine A odlučit će se u ponedjeljak od 16 sati u Samara Areni izravnim srazom Urugvaja i Rusije. Možemo očekivati startne postave pune igrača koji su inače pričuve i - urugvajsku igru na kontre. Sve ostalo za Urugvajce je valjda "protuprirodni blud".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske