Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ratnici pregazili Spurse za 2-0 u finalu Zapadne konferencije...

Ratnici pregazili Spurse za 2-0 u finalu Zapadne konferencije...
5

Golden State je već nakon prve četvrtine imao 17 koševa prednosti, a gostujući trener Gregg Popovich posljednjih 15 minuta ubacio je igrače koji ne igraju tak često. Warriorsi su slavili 136-100

VIDEO

Košarkaši Golden Statea su u drugoj utakmici finalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji s čak 36 koševa razlike (136-100) pobijedili oslabljeni San Antonio koji je bio bez pomoći najboljeg igrača Kawhija Leonarda, ozlijeđenog na početku treće četvrtine prvog dvoboja u kojem su Spursi ispustili prednost od 25 koševa. 

 

U drugoj utakmici San Antonio nijednog trenutka nije bio konkurentan razigranim Warriorsima pa je gostujući trener Gregg Popovich u posljednjih 15 minuta dvoboja koristio isključivo košarkaše koji inače imaju epizodne uloge.

Golden State je već nakon prve četvrtine imao +17 (33-16), na poluvremenu je bilo +28 (72-44), na kraju treće četvrtine +31 (106-75), a na kraju utakmice +36 (136-100). Najveću prednost, od čak 41 poena (129-88), domaća je momčad imala u 44. minuti.

Kapetan Golden Statea Stephen Curry bio je prvo ime dvoboja s 29 koševa (šut 8/13, za tricu 6/9), sedam skokova i sedam asistencija. Patrick McCaw je iskoristio čak 26 minuta u igri i sa 18 koševa bio drugi strijelac momčadi, ispred Kevina Duranta koji je ubacio 16 poena i Draymonda Greena s 13 koševa, devet skokova i šest asistencija.

Jonathon Simmons je dobro zamijenio Kawhija Leonarda u početnoj petorci te s 22 koša uvjerljivo bio najbolji strijelac San Antonija. Davis Bertans je s 13 koševa bio jedini gostujući igrač uz Simmonsa sa dvoznamenkastim učinkom. Potpuno su podbacili centri LaMarcus Aldridge sa osam i Pau Gasol sa sedam koševa.

Treća utakmica serije bit će odigrana tek u noći sa subote na nedjelju (3 sata iza ponoći) pa postoje izgledi da će se Kawhi Leonard do tada uspjeti oporaviti i pomoći suigračima u nastojanju da vrate neizvjesnost finalu Zapadne konferencije.

U noći sa srijede na četvrtak (2.30 sati iza ponoći) u Bostonu započinje finalna serije u Istočnoj konferenciji.

Domaći Celticsi će pokušati zaustaviti pobjedničku seriju aktualnih prvaka iz Clevelanda koji su, računajući i završne tri pobjede u prošlogodišnjem velikom finalnom preokretu protiv Golden Statea, neporaženi u posljednjih 11 dvoboja u doigravanju. Druga utakmica te serije također će biti odigrana u Bostonu, več u noći s petka na subotu (2.30 sati iza ponoći).

Rezultati NBA doigravanja, 16.5.

FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE

Golden State - San Antonio   136-100

(Golden State u seriji na četiri pobjede vodi sa 2-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani