Obavijesti

Sport

Komentari 23

Real ima utakmicu manje, ali i teži raspored: Komu ide titula?

Real ima utakmicu manje, ali i teži raspored: Komu ide titula?
1

Iako Real Madrid još uvijek ima sve u svojim rukama, zahtjevniji raspored do kraja prvenstva uz nastupe u Ligi prvaka zadavat će mu dosta problema. Što mislite, tko će biti prvak Španjolske?

VIDEO

Spremite se za još jedan ludi završetak Primere! Messijev gol u 92. minuti "El Clásica" (3-2) u Madridu sasvim je Barcelonu vratio u igru za naslov prvaka, što se prije nekoliko tjedana činilo gotovo nemogućim scenarijem.

Katalonci su ovom pobjedom izbili na prvo mjesto Primere sa 75 bodova, koliko ima i Real Madrid, ali "kraljevi" imaju utakmicu manje, gostovanje kod Celte za koje se još uvijek ne zna kada će doći na red zbog zauzetosti oba kluba u završnicama europskih kupova. Najizgledniji datum za taj dvoboj jest 16. ili 17. svibnja, što je samo nekoliko dana prije posljednjeg kola.

Važna činjenica koja ide u prilog Barceloni svakako je pravilo La Lige da se, u slučaju jednakog broja bodova dvaju ili više klubova, prvo gleda međusobni omjer. Barça je tu bolja od Reala (na Camp Nouu je završilo 1-1, a u Madridu su slavili 3-2).

Prevedeno, izgubi li Real samo jednu od svojih šest preostalih utakmica, a Barcelona pobijedi u svih svojih pet, naslov prvaka "kraljevima" će izmaći iz ruku. Šanse za to i nisu tako male kad se uzme raspored obaju klubova do kraja prvenstva. Real svakako ima teže ispite.

Oba će kluba sljedeće kolo odraditi već u srijedu, kada Real ide u goste Deportivu na stadion gdje je Barcelona ove sezone izgubila, dok Kataloncima stiže fenjeraš Osasuna. Sljedeći vikend "los blancosi" dočekuju 12-plasiranu Valenciju, a "blaugrana" ide u goste gradskom rivalu Espanyolu.

Jedini nešto teži zadatak u preostalom dijelu prvenstva, gledajući na papiru, Barcelona ima u 36. kolu kada joj u goste stiže petoplasirani Villarreal, dok Madriđani idu u goste Granadi koja se bori za ostanak. U pretposljednjem kolu Zidaneovu momčad čeka još jedan zahtjevan protivnik na Bernabéuu, Sevilla, a Enriqueova družina putuje na noge Las Palmasu Marka Livaje i Alena Halilovića.

U posljednjem kolu 21. svibnja, kada bi se vrlo lako moglo odlučivati o nositelju titule, Real gostuje kod Málage koja je nedavno svladala Barcelonu, dok Barça pred svojim navijačima igra protiv osmoplasiranog Eibara.

Ne treba nikako smetnuti s uma da će Real morati misliti i na Ligu prvaka jer mu 2. i 10. svibnja slijede polufinalni ogledi protiv Atlética pa će Barcelona svakako biti odmornija. Njena posljednja utakmica sezone bit će tek po završetku prvenstvenog dijela sezone, finale Kupa kralja protiv Alavésa 27. svibnja.

Raspored do kraja prvenstva

REAL

  • Deportivo u gostima (26.4.)
  • Valencia doma (29.4.)
  • Granada u gostima (6.5.)
  • Sevilla doma (14.5.)
  • Celta u gostima (???)
  • Málaga u gostima (21.5.)

BARCELONA

  • Osasuna doma (26.4.)
  • Espanyol u gostima (29.4.)
  • Villarreal doma (6.5.)
  • Las Palmas u gostima (14.5.)
  • Eibar doma (21.5.)
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu