Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mario Hezonja potpisao za Real

Mario Hezonja potpisao za Real

Hrvatski krilni igrač jedan je od najtalentiranijih na europskoj košarkaškoj sceni. Zahvaljujući svojoj visini i fizičkoj snazi može igrati na bilo kojoj vanjskoj poziciji, napisali su iz Real Madrida

VIDEO

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja karijeru će nastaviti u španjolskom prvaku Real Madridu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, priopćili su u četvrtak iz "kraljevskog kluba".

Pokretanje videa...

Hezonja, navijač 00:14

"Hrvatski krilni igrač jedan je od najtalentiranijih na europskoj košarkaškoj sceni. Zahvaljujući svojoj visini i fizičkoj snazi može igrati na bilo kojoj vanjskoj poziciji", stoji u tekstu koji je Real Madrid objavio na svom službenom internetskom portalu predstavljajući svoje novo pojačanje, a ilustrirao ga je i Hezonjinom fotografijom na kojoj stoji ispred klupskog trening centra držeći dres s brojem 11.

Hrvatski reprezentativac je s Realom potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. Prošlu sezonu je igrao za ruski Uniks Kazanj koji je zbog invazije Rusije na Ukrajinu izbačen iz Eurolige. Hezonja je do tada u 25 euroligaških nastupa imao prosjek od 14,2 koša i 6,8 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karijeru je započeo u rodnom Dubrovniku, ali je već kao 13-godišnjak došao u KK Zagreb iz kojeg je sa 18 godina prešao u Barcelonu, za koju je igrao od 2012. do 2015. Za Barcelonu je odigrao 64 utakmice u španjolskom prvenstvu i sudjelovao u osvajanju naslova prvaka 2014..

Iz Katalonije se otisnuo prema Sjedinjenim Američkim Državama kad ga je Orlando Magic izabrao kao petog na NBA draftu 2015. Tri godine je nosio dres Magica, da bi potom po jednu sezonu proveo u New York Knicksima i Portland Trail Blazersima.

U ljeto 2020. vratio se u Europu te jednu sezonu proveo u grčkom Panathinaikosu s kojim je osvojio grčko prvenstvo i kup.

Hezonja je prošle sezone s Uniksom, pod vodstvom hrvatskog trenera Velimira Perasovića, osvojio treće mjesto u VTB ligi u kojoj je igralo osam ruskih klubova te po jedan iz Bjelorusije i Kazahstana. Na kraju osnovnog dijela sezone Hezonja je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu