Sport

Komentari 1

Realovci opet u crnim štucnama

Realovci opet u crnim štucnama

Chelsea u domaćoj garnituri dresa tradicionalno nosi bijele čarape pa su gosti u Londonu morali odabrati rezervnu i uzeli su štucne s treće kombinacije, boju koju su nosili od osnutka do 1950-ih

Nadimak im je "los blancos" (bijeli), njihova je primarna garnitura potpuno bijela, ali u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja u Londonu nogometaši Real Madrida morali su napraviti nesvakidašnju promjenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi Santiago Bernabéu

Plavci su kao domaćini uobičajeno u plavom dresu i hlačicama i - bijelim štucnama. Baš kao i realovci. Koji su kao gosti, zbog lakšeg raspoznavanja sucima i gledateljima, morali pribjeći rezervnoj opciji pa su bijeli dres i hlačice uparili s crnim štucnama s ružičastim detaljem koje su im ove sezone na trećoj garnituri.

U prvoj utakmici prošli tjedan u Madridu igrači Chelseaja su se isto morali prilagoditi pa su, umjesto bijelih, oni nosili plave štucne.

FILE PHOTO: Champions League - Semi Final First Leg - Real Madrid v Chelsea

Bijeli dres s crnim čarapama kroničarima "kraljevskog kluba" nije novost. Štoviše, bila je to jedna od prvih kombinacija madridskog velikana. Crne ili tamnoplave štucne nosili su od osnutka 1902. do 1955., kad su prešli na potpuno bijelu garnituru.

Kako god, kombinacija nije bila sretna jer je Chelsea, nakon remija 1-1 u prvoj utakmici, pobjedom 2-0 u Londonu (Werner, Mount) izborio finalnu utakmicu 29. svibnja u Istanbulu protiv Manchester Cityja.

Najčitaniji članci