Obavijesti

Sport

Komentari 5

Realu sad visi i drugo mjesto: Atletico se približio na dva boda

Realu sad visi i drugo mjesto: Atletico se približio na dva boda

Dok "kraljevski klub" odlično gura u Europi i Kupu kralja, u La Ligi niže kikseve pa je odavno izgubio realne šanse za naslov, a posustaje i u borbi za drugo mjesto. Atletico je, pak, u odličnoj formi

VIDEO

U susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Rayo Vallecano 2-1, što mu je peta pobjeda zaredom, približivši se drugoplasiranom Realu na samo dva boda zaostatka.

Atletico je najveći dio posla obavio u prvom poluvremenu postigavši oba gola u razmaku od tri minute. U 22. minuti je Nahuel Molina doveo goste u vodstvo, a tri minute kasnije Mario Hermoso je povećao prednost.

Pokretanje videa...

Šime Vrsaljko podivljao nakon utakmice: Igrače Cityja gađao i htio se tući, morali ga obuzdati VIDEO

Korak bliže slavlju Atletico je stigao u 62. minuti kada je Rayo ostao s igračem manje nakon što je isključen Florian Lejeune. Domaćin je do kraja susreta uspio smanjiti golom Frana Garcije u 85. minuti, no više od toga nije išlo. Ivo Grbić je utakmicu pratio s gostujuće klupe za pričuve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ranije odigranom susretu nogometaši Almerije osvojili su važne bodove u borbi za prvoligaški spas nakon što su pobijedili Valenciju sa 2-1. Almeria je povela u 49. minuti golom Gonzala Melera, devet minuta kasnije Srđan Babić je povisio na 2-0, da bi Samu Castillejo u 61. minuti smanjio na 2-1. Almeria je ovom pobjedom napustila zonu ispadanja i trenutačno se nalazi na 16. mjestu sa 30 bodova, dok je Valencia sa 27 bodova pala na 18. mjesto i sada je na poziciji koja vodi u niži rang natjecanja.

Real Betis je na svom Benito Villamarinu izgubio od Cadiza sa 0-2 ostavši bez važnih bodova u borbi za Ligu prvaka. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 38. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Sergio Canales.

U nastavku susreta Cadiz je golovima Rubena Alcaraza (53-11m) i Christophea Ramosa (59) stigao do velike prednosti. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 61. minuti kada je Betis ostao s devet igrača nakon što je "pocrvenio" i Aitor Ruibal. Betis je sada šesti sa 45 bodova, dok je Cadiz na 14. poziciji sa 31 bodom.

U "ljepotici kola" Real Valladolid i Real Mallorca su odigrali 3-3. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 1-0, a u nastavku susreta palo je čak pet golova. Mallorca je s dva gola okrenula rezultat u svoju korist, Valladolid je uzvratio s dva gola stigavši do prednosti 3-2, da bi gosti u četvrtoj minuti nadoknade izjednačili.

Za Valladolid su golove zabili Kike Perez (33), Selim Amallah (68) i Monchu (86), dok su za Mallorcu strijelci bili Vedat Muriqi (53, 90+4-11m) i Manu Morlanes (58). U posljednjem susretu kola u ponedjeljak igraju Barcelona i Girona.

U vodstvu je Barcelona (71) ispred Real Madrida (59) i Atletico Madrida (57).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener