Sport

Komentari 9

Red Bull se žali zbog Hamiltona: Napravio nam je 1,5 mil. € štete

Red Bull se žali zbog Hamiltona: Napravio nam je 1,5 mil. € štete

S obzirom na ozbiljnost incidenta i blagu kaznu, pregledavamo sve podatke i imamo pravo zatražiti reviziju. Stoga još uvijek tražimo dokaze i razmatramo sve naše sportske mogućnosti, rekao je šef Red Bulla

Britanski pilot Lewis Hamilton kontroverzno je slavio prošlog vikenda na stazi u Silverstoneu u domaćoj mu Velikoj Britaniji. Najbolji pilot u povijesti F1 u prvom se krugu pri brzini od 290 km/h sudario s najvećim konkurentom Maxom Verstappenom za što je dobio samo deset sekundi kazne te u konačnici došao do pobjede.

Dok je mladi Nizozemac ležao u bolnici, Hamilton je došao do pobjede i smanjio zaostatak u ukupnom poretku na samo osam bodova te žestoko proslavio pobjedu.

Šef Red Bulla Christian Horner otkrio je kako je sudar Lewisa Hamiltona s Maxom Verstappenom ostavio njegovom timu račun za popravak u iznosu od 1,5 milijuna eura. Horner je također rekao da još uvijek 'važe' hoće li zahtijevati službenu reviziju "preblage" kazne za Hamiltona te tvrdi da Britanac "nije pokazao potrebnu suzdržanost" u proslavi pobjede.

British Grand Prix

Sedmerostrukom svjetskom prvaku nakon pola sata dugog vijećanja dosuđena je kazna od deset sekundi nakon što je za nesreću smatrano 'pretežno krivim'.

- Nije tajna da smo tada osjećali i još uvijek osjećamo da je Hamilton dobio laganu kaznu za ovu vrstu incidenta - napisao je Horner u kolumni koju je Red Bull objavio na svojim stranicama.

- S obzirom na ozbiljnost incidenta i blagu kaznu, pregledavamo sve podatke i imamo pravo zatražiti reviziju. Stoga još uvijek tražimo dokaze i razmatramo sve naše sportske mogućnosti. Drugi važan čimbenik je element ograničenih troškova. Taj nas je sudar koštao otprilike 1,5 milijuna eura, a takva nesreća imala je ogromne posljedice u doba ograničenih proračuna. Također sam još uvijek razočaran razinom proslave nakon sudara.

British Grand Prix British Grand Prix

Horner također smatra da je Mercedes morao izvještavati svog vozača oko novosti vezanim za sudar u kojem je sudjelovao.

- Mercedesov tim bio je svjestan ozbiljnosti sudara. Nezamislivo je ne obavijestiti svog vozača o situaciji, štoviše zaštititi ga u slučaju da ne pokaže potrebnu suzdržanost u proslavi, posebno kada je to rezultat incidenta za koji je kažnjen - napisao je Horner pa za kraj zaključio:

British Grand Prix

- Razgovarao sam s Maxom u ponedjeljak ujutro i osjećao se kao da je odradio nekoliko rundi s Tysonom Furyjem.