Obavijesti

Sport

Komentari 39

Red do 'pimpeka'! Dinamova akcija sa šalovima pun pogodak

Red do 'pimpeka'! Dinamova akcija sa šalovima pun pogodak
3

'Već sam rekao treneru kako želim ići u Plzen, biti uz momčad i motivirati dečke. Žuti karton protiv Anderlechta? Ma šteta, a još mi ga je pokazao sudac kojeg znam iz Švicarske' kaže Hajrović

VIDEO

Dinamo je opet glavni hit u gradu. Dok se nogometaši modrih pripremaju za Istru, pa i prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, (gostovanje u Plzenu) navijači hrvatskog prvaka okupirali su Maksimir. Plavi su danas pustili u prodaju ulaznice za uzvratni dvoboj, a pred 'ticket-pointom' su se opet stvorile velike gužve.

Pokretanje videa...

05:56

Prvi navijači pristigli su već oko tri ujutro (!?), četiri sata kasnije pred blagajnama je bilo 50-ak ljudi, a u 11 sati (kada su ulaznice i puštene u prodaju) tamo je bilo više od 500-injak navijača. Red je bio velik, gotovo do popularnog 'pimpeka', poznate skulpture bacača diska na križanju Maksimirske ceste i Svetica.

Sada je sasvim jasno, maksimirski će stadion u uzvratu biti rasprodan, a u Dinamu su pogodili s novom marketinškom akcijom u kojoj navijačima uz ulaznicu dijele i šal. Dapače, ovo se čini puno boljom akcijom nego kada su modri 2010. godine prije utakmice Dinama i PAOK-a dijelili kape. Koje su brojni navijači poslije utakmice bacili na teren.

Navijači su pobacali kape na teren poslije utakmice Dinama i PAOK-a 2010. godine

Nenad Bjelica u međuvremenu igračima 'puni glavom' Istrom, ali glavni fokus sljedećeg tjedna ipak je dvoboj u Plzenu. Za taj ogled trener Dinama na raspolaganju neće imati Izeta Hajrovića (žuti kartoni), a njega bi na desnom krilu trebali zamijeniti Damien Kadzior ili - Dani Olmo!

Pokretanje videa...

00:26

- Sigurno kod mene postoji odrežena žal zbog tog žutog kartona koji sam zaradio protiv Anderlechta, svakom je igraču nezgodno kada mora propustiti ovakvu utakmicu. Sigurno bih jako htio pomoći momčadi, a već sam rekao treneru kako želim ići u Plzen. Tamo biti uz momčad, dati im podršku i dodatno ih motivirati prije utakmice - rekao nam je još na pripremama u Beleku Izet Hajrović, pa se prisjetio tog kartona zbog kojeg mora propustiti Plzen.

- Ma šteta, nisam mislio niti da ću ga dobiti. Bio je neki prekršaj, malo smo se dokačili Milić i ja, ali nije to bilo ništa strašno. A još mi je taj žuti karton dao sudac kojeg poznajem, moj Švicarac. Šteta, baš šteta.

A kako će Bjelica složiti momčad za Češku? I to je veliko pitanje, velika se gužva nameće u veznoj liniji. Nikola Moro igra u odličnoj formi, kao i Amer Gojak, a sigurno se u momčad vraća Dani Olmo.

To su tri centralna veznjaka koja konkuriraju za samo dva mjesta. Nenad Bjelica na pripremama u Beleku nam je jednom zgodom pričao kako Olma u pojedinim utakmicama vidi i kao desno krilo, a to bi mogao biti baš dvoboj u Plzenu.

Pokretanje videa...

02:06

Ako će pak na desnoj strani ordinirati Kadzior, onda će na klupu jedan iz trojca Olmo - Gojak - Moro, a to su danas možda i ponajbolji igrači Dinama. Druga briga trenera modrih je Kevin Theophile-Catherine. Francuski branič preskočio je Rudeš, zbog viroze bi trebao i Istru, pa je pitanje u kakvom će stanju dočekati četvrtak.

Ne bude li Theophile svom treneru na raspolaganju u Plzenu, njega će u zadnjoj liniji zamijeniti Dino Perić. On je u Beleku djelovao dojmljivo, bio čak sigurniji od Dilavera i Theophilea, no ovo su ipak puno ozbiljnije utakmice. Ipak, Perić je ove sezone odradio 231 europsku minutu, tu svoj posao odradio i više nego uspješno.

Pokretanje videa...

01:39

Dvije opcije sastava za Plzen

* bez Theophilea, Kadzior na desnom krilu
Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Ademi - Kadzior, Gojak, Olmo, Oršić - Petković.

* s Theophileom, Olmo na desnom krilu
Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Dilaver, Theophile, Leovac - Ademi - Olmo, Moro, Gojak, Oršić - Petković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica