Obavijesti

Sport

Komentari 74

Red, rad i disciplina! Izbornik Lino im zabranio PlayStation

Red, rad i disciplina! Izbornik Lino im zabranio PlayStation
1

Ovaj put nema igranja, šef je ukinuo sve, želi da smo fokusirani isključivo na rukomet, kaže nam Igor Karačić koji je u paru s Lukom Cindrićem sjajno zamijenio ozlijeđenog kapetana protiv Islanda

VIDEO

Vidite da je kod naših rukometaša nešto drukčije nego prije, a ne možete dokučiti što točno? Bolja obrana? Opasniji napad? Brža tranzicija? Ne, ne, ništa od navedenog. Točan odgovor na ovo nagradno pitanje je - nema više PlayStationa!

- Ne, ovaj put nema igranja. Izbornik zabranio - otkrio nam je Igor Karačić, pa kroz smijeh dodatno pojasnio: 

- Sve nam je Lino ukinuo, moramo se koncentrirati samo na rukomet. 

Još lani, tijekom SP-a u Francuskoj, kao i svih ovih godina, PlayStation je igrao važnu ulogu na velikim natjecanjima naših rukometaša. Pamtimo iz Montpelliera prošle zime, igralo se na velikom platnu, u posebnoj sobi, a često je s joystickom u rukama bio i tadašnji koordinator Ivano Balić. Kod Lina to ne prolazi, ali zato je kartanje, primjerice, dozvoljeno.

Još jedno Linovo iznenađenje: Alilović 'out', Ivan Pešić upada
Još jedno Linovo iznenađenje: Alilović 'out', Ivan Pešić upada

- Je, ali nitko ne karta. Radijemo prošetamo po Bačvicama, odemo na kavu na Rivu, malo popričati s ljudima. Iskreno, i nemamo previše slobodnog vremena, brzo prođe dan u sastancima, treninzima... - govori Karačić.

Čuvena je priča o "kafiću" na nekim ranijim natjecanjima. Zvao se Kod Malog i Manjeg, ali i on je stvar prošlosti. Mali i Manji, Horvat i Čupić, i dalje su ovdje, no okupljalište više nije kod njih nego kod - fizioterapeuta.

- Da, imamo tu našu sobu kod fizioterapeuta, tu se nađemo i popijemo kavu, družimo se, pričamo o taktici, pripemamo se za utakmicu. I to što se dogovaramo u sobama radimo na terenu. Imamo taj jedan veliki apartman s tri sobe. U jednoj sobi su fizioterapeuti, druga je za kavu, a treća za dogovaranje oko utakmica. Imamo i televiziju, tako da sjedimo, pijemo kavicu, pričamo, uigravamo se... Ma jako nam je korisna ta soba - kaže Igor Karačić.

'Netko nije mogao razumjeti da Duvnjak nije spreman za Euro!'
'Netko nije mogao razumjeti da Duvnjak nije spreman za Euro!'

Ima u sobi za zabavu i smijeha, naravno, postoje ljudi koji su zaduženi za to.

- Ima ih dosta. Marino Marić ima svoje mostarske fore, a tu je Tin Kontrec. Taj je uvijek dobro raspoložen, skače, veseli se, pjeva, nasmijava... - kaže Karačić, koji s Kontrecom ima i mali ritual prije svake utakmice.

- Kontrec mi uvijek daje svoju snagu prije utakmice. Kako? Pa lijepo, uzme iz sebe i prebaci na mene. To nam je sad postala fora koje se držimo - kroz smijeh govori Karačić.

A nakon što Kontrec odradi svoj dio posla, preuzima Jakov Gojun.

- Uh, on je najveći motivator. Tu pred svojom publikom čovjek stvarno daje 200 posto od sebe. Mogu ti reći da čovjeku nije svejedno kad stojiš pokraj njega, ha, ha - govori Karačić. 

'Navijanje je triput jače nego 2009., ova dvorana je - čudo!'
'Navijanje je triput jače nego 2009., ova dvorana je - čudo!'

U tako dobroj atmosferi, a ona je u kaubojskim redovima doista sjajna, teško je pronaći najvećeg mrguda u momčadi.

- Ha, mali Jaganjac ima facu vojnika, onako opasnu, ali i on je emotivna dušica - opisuje Karačić svog najmlađeg suigrača pa završava sa najstarijim:

- Atmosfera između nas je stvarno perfektna, nemam jedne riječi zamjerke. Evo, i Igor Vori, čovjek s 37 godina, stariji od većine, uvijek je spreman za šalu, pozitivan. Kao i svi, od prvog do zadnjeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke