Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Reggae Boy' se prisjetio '98. i gola Hrvatskoj: Parti i plesačice, najbolje poluvrijeme u životu

'Reggae Boy' se prisjetio '98. i gola Hrvatskoj: Parti i plesačice, najbolje poluvrijeme u životu

'Kad sam stigao u Wimbledon, natjerali su me da trčim gol prije treninga. Zaskočili su me i skinuli, a morao sam se vraćati dvije milje po novu opremu i proći kraj par starica', prisjetio se Jamajčanin Robbie Earle

VIDEO

Prije 23 godine je Robbie Earle bacio u trans navijače Jamajke što na stadionu, što u domovini, kad je zabio za 1-1 na Svjetskom prvenstvu 1998. protiv Hrvatske. 'Vatreni' su na kraju slavili 3-1, ali bili su to prekrasni trenuci za jamajčanski nogomet.

Svetsko nogometno prventsvo Francuska 1998

- Neki prijatelji su mi rekli da je na utakmici s Hrvatskom bilo najbolje poluvrijeme u njihovom životu zbog muzike, partija i plesačica koje su bile tamo. Bilo je to pokazivanje zemlje u dobrom svjetlu jer se mnogo toga negativno govorilo o Jamajci. Cijelo je iskustvo bilo čudesno, bili smo 'Reggae Boyzi' i zainteresirali smo mnoge zbog filma 'Cool Runnings' - prisjetio se Robbie Earle za Daily Mirror.

A prisjetio se i bivši reprezentativac Jamajke gola koji je zabio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je to odličan trenutak i to je bila moja svojevrsna zahvala za to što su mi dali priliku da igram međunarodni nogomet. Odmah kad je lopta došla do Gardnera, znao sam kamo će ići centaršut. Imao je 17 godina, ali bio je odličan kod nabacivanja. Radili smo to dan prije i znao sam da ću zabiti gol. Mislim da mi karijera ne bi bila upotpunjena da nisam nastupao na toj razini - rekao je Earle.

Svetsko nogometno prventsvo Francuska 1998

Bio je član ikonske momčadi Wimbledona koja je svojevremeno igrala u Premiershipu s Vinniejem Jonesom, a prisjetio se i dočeka u ekipu.

- Pije treninga smo došli na najudaljeniju točku od terena i suigrači su me skinuli. Bilo je to dvije milje od mjesta gdje sam mogao uzeti stvari za trening pa sam morao trčati gol kraj par starica i ljudi koji su bili u jutarnjim šetnjama. Samo Bog zna što su oni mislili, bio je to čudan prizor i moj prvi dan u klubu - sjeća se Earle.

Istaknuo je da su bili 'prava klapa' i jedna čekali vrijeme provoditi zajedno nakon treninga, a u sezoni 1993/94 završili su šesti u Premiershipu. I dalje imaju WhatsApp grupu s igračima iz tih vremena, a rado se prisjete ludih dogodovština poput one kad su zapalili Armani odijelo suigrača i zamalo zapalili svlačionicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića