Obavijesti

Sport

Komentari 11

Reklama Line Červara bolji je start nego poraz od Argentine

Reklama Line Červara bolji je start nego poraz od Argentine
1

Reklama je možda mrvicu iritantna, jer ne voliš iz dana u dan slušati minus postupak. Ma da je i za Nobela. Ali, izgubiti prvu 'utakmicu' prije nego što si uopće odigrao prvo kolo? Wow!

VIDEO

Nije bilo boljeg načina za svođenje očekivanje nacije na realnu mjeru od reklame u kojoj Lino Červar igračima više govori tko i što nisu nego tko i što jesu. Da konačno prestane teror očekivanja. Ljudi, hej, više nemamo Ivana Balića! I ostale. Možda će trik bolje rasteretiti momčad nego što ju je u Portugalu rasteretio poraz u prvom kolu od Argentine. Jer, ako si od Argentine izgubio, onda se stvarno možeš opustiti, od tebe više nitko ništa ne očekuje. Relaksiran, možeš pobijediti sve do kraja. Uživati u polufinalu gledajući poglede Španjolaca. Ništa im nije jasno, gdje ode prednost od pet golova, uživati pobjeđujući u finalu i Nijemce i suce, zbog čega se i dio njemačkih navijača priklonio Hrvatskoj.

Reklama je možda mrvicu iritantna, jer ne voliš iz dana u dan slušati minus postupak. Ma da je i za Nobela. Ali, izgubiti prvu 'utakmicu' prije nego što si uopće odigrao prvo kolo? Wow! Možda je Lino i Ćiru, zna se koja riječ sad slijedi, a ne smije se napisati. Nadigrao.
Bavimo li se drugim dijelom trika, što ova reprezentacija - može, sjećam se Velimira Kljaića. Kaže, iritirao je predaveče na seminaru. Pojma nisu imali o psihologiji, o stresu trenera i igrača, reče mi da su o taktici manje znali nego o psihologiji. I, kad im je pametovao, kad je već tako pametan, dali oni njemu momčad vrlo niskih, da vide kako će se pametnjaković suprotstaviti ekipi rukometaša uobičajene visine. Čovjek je odigrao jedino što je mogao. Postavio je igru da njegovi iskoriste brzinu. Niži su, dakle brži. Tako je, nekako, riješio napad. A obrana? Pa, isto to. Zalijepite se za njih i naprosto im ne dajte šutirati. Faulirajte do besvijesti. Krv je na slamku popio predavačima.

Červaru je predavač, život, dao bitno lakši zadatak nego oni na seminaru Kljaiću. Moji, pak, informatori iz reprezentacije kažu da je u posljednje dvije akcije nedostajala samo adekvatna psihološka priprema. Ali, ne psihologija Ćirine škole, nego psihologija koja jamči da momčad nikad neće igrati ispod neke granice. Za isključivanje potrebe za trikom s početka tražila se znanost, a ne priučena psihologija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio