Obavijesti

Sport

Komentari 36

Bolji od Kobea i Magica! Zubac ušao u povijest velikih Lakersa

Bolji od Kobea i Magica! Zubac ušao u povijest velikih Lakersa
1

Mladi centar LA Lakersa Ivica Zubac zabio je 25 koševa te imao 11 skokova, čime je postao najmlađi igrač u povijesti Lakersa koji je došao do double-double učinka uz 25 koševa ili više

VIDEO

Lijepo je biti Hrvat u NBA ligi. Svaku noć jedan od naših košarkaša nas razveseli svojom igrom. Noć nakon Darija Šarića do svog učinka karijere stigao je i Ivica Zubac.

Mladi hrvatski centar u teškom porazu Lakersa od Nuggetsa 129 -101 bio je najbolji strijelac i skakač svoje momčadi. Odigrao je 30 minuta te u tom vremenu zabio 25 koševa, imao 11 skokova, po jednu asistenciju i blokadu. A sve to uz fantastičan šut iz igre 12 od 15. No mladi hrvatski košarkaš nije imao previše razloga za slavlje, poraz ga je teško pogodio.

- Ma nikoga nije briga za moj rekord?! To ništa ne znači! Zabio sam 25, no izgubili smo gotovo 30 razlike. Ništa to ne znači, ništa. Radije bih zabio pet koševa uz pobjedu moje momčadi - rekao je razočarani Zubac.

Šteta, njegovu savršenu večer pokvario je doista ružan poraz od Nuggetsa, no Zubac oduševljava od prvog dana u najjačoj ligi svijeta. Sezonu je počeo u razvojnoj ligi i u ovih par mjeseci dogurao do prve petorke i najboljeg igrača svoje momčadi u velikoj utakmici. Kako? Isključivo trudom, treninzima i - borbom, a upravo je to nedostajalo Lakersima noćas.

- Nismo se borili, nismo bili spremni, sramota. Mlada smo momčadi i trebali bi se boriti za svaku loptu, trebali bismo biti sretni što smo uopće na parketu. Mi to očito nismo radili u ovoj utakmici i moralo bi nas biti sram - kaže Zubac.

Slično razmišlja i trener Luke Walton.

- Nije nam bilo lako večeras, ali Zubac je bio jako dobar - rekao je nakon teškog poraza trener Lakersa i također zamjerio zamjerio svojim igračima manjak borbenosti.

- Nismo bili na razini, nismo se trudili, nismo se borili... No što je tu je, mladi smo i učimo, a proces učenja je težak. Ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje... Znam da nije zabavno, no to je najučinkovitiji način da naučimo ono što moramo naučiti.

Srušio rekord Lakersa

Ivica Zubac noćas je postao i rekorder velikih Lakersa. Postao je najmlađi igrač s double-double učinkom uz 25 koševa ili više, a to nitko u povijesti ovog kluba nije napravio... A kroz Lakerse su prošli doista neki od velikana ovog sporta iako većina njih nije ni igrala u Lakersima u tako mladim godinama.

Porazi Hezonje i Bogdanovića

Ni ostali naši košarkaši noćas nisu mogli do pobjede. Timberwolvesi su pobijedili Wizardse 119-104, a Bojan Bogdanović je za Washington zabio 12 te imao 4 skoka i jednu asistenciju. Zabrinjava njegov šut iz igre (3 od 11), a zakazalo je i Bojanovo najjače oružje, trica koju je gađao 1 od 6.

Sacramento je pobijedio Orlando 120-115 uz devet koševa, 3 skoka i 1 asistenciju Marija Hezonje. Damjan Rudež nije igrao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu