Obavijesti

Sport

Komentari 6

Rekorder HNL-a u izazovu karijere: Stanko Mršić preuzeo posljednji klub županijske lige

Rekorder HNL-a u izazovu karijere: Stanko Mršić preuzeo posljednji klub županijske lige

Godinu dana sam bez posla i već sam dosadio mojima doma, a i zaželio sam se nogometa. Sve se dogodilo u kratko vrijeme. Pozvali su me prije dva dana na razgovor, kazao je Stanko Mršić koji je preuzeo Škabrnju

VIDEO

Stanko Mršić (65) dvaput je bio na klupi Osijeka, vodio je Cibaliju četiri puta, Zadar, Split, Istru. Da skratimo priču, u HNL je kao trener došao 1993. godine kada je preuzeo Cibaliju, a za to vrijeme postao apsolutni rekorder Prve HNL s 461 utakmicom!

Iskusio je tijekom bogate trenerske karijere sve i svašta. S Osijekom je bio jesenski prvak 2000. godine, s Cibalijom je 2010. godine zaostao samo pet bodova za prvim Dinamom, borio se i za ostanak u HNL-u, ali Mršić nikada nije bio u ovakvom položaju. Godinu dana je bio bez posla nakon što je otišao iz biogradskog Primorca, a sada je preuzeo NK Škabrnju 91 koja se natječe u Prvoj ŽNL Zadarskoj!

Naravno, riječ je o amaterskom nogometu, no situacija je još delikatnija jer je klub uvjerljivo posljednji sa samo tri osvojena boda iz 12 utakmica! Pred Mršićem je strašno težak posao, ali ponudu je prihvatio jer se zaželio nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Godinu dana sam bez posla i već sam dosadio mojima doma, a i zaželio sam se nogometa. Sve se dogodilo u kratko vrijeme. Pozvali su me prije dva dana na razgovor i načelno smo se dogovorili. Iznenadilo me da su zadnji na tablici jer Škabrnja je uvijek bila nogometna sredina iz koje su dolazili i prvoligaških igrači. Zna se koliki su trag u novije vrijeme u Zadru ostavili Zvone Jurić i Josip Bilaver - kazao je neuništivi Mršić za Zadarski list.

Iznenadilo ga je to što je klub tek u četvrtom rangu, ali kaže da to neće nimalo utjecati na njega. Dat će sve od sebe da pomogne klubu.

- Svaki klub zaslužuje poštovanje i respekt. Uostalom, ja sam nogomet počeo igrati u Mračaju iz Runovića pa sam iz tog kluba otišao u Split i Hajduk. I kada sam postao trener išao sam tamo gdje su me zvali, ne razmišljajući previše je to prva, druga, treća ili kao sada četvrta liga. Najvažnije je svoj posao raditi najbolje što možete.

Iako je odlučio preuzeti Škabrnju, Mršić kaže da njegova karijera neće još dugo trajati. Već polako razmišlja o mirovini.

- Trener sam od 1990. kada sam počeo voditi pionire Cibalije. U toj su generaciji bili Ivan Bošnjak, Mario Lučić, Boris Leutar... Tako je krenulo. Kasnije su se otvarali neki drugi putovi. Ako izuzmemo ono da uvijek može bolje mislim da iza moga rada stoje rezultati zaključio je on.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.