Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Vječni' Radenko: Golman sam s 52 godine i ne prelazim 82 kg

'Vječni' Radenko: Golman sam s 52 godine i ne prelazim 82 kg
1

Promijenio je mnogo klubova, igrao za reprezentaciju, nakon toga za Dinamo, sve dok jedne večeri nije zakasnio na spavanje, došao je deset minuta poslije ponoći s kolegom, pa ih je Ćiro Blažević ekspresno poslao na posudbu u Mladost iz Petrinje

Cijelo vrijeme sam spreman, a u karijeri nisam imao većih ozljeda. To je povezano jedno s drugim. Kad si stalno spreman, ozljede te zaobilaze. Godinama, od punoljetnosti, imam 82 kilograma, jedino oko Božića i Nove godine dobijem jednu kilu i onda to skinem.

Priča nam to Radenko Šimunov, koji je nedavno postao vjerojatno hrvatski rekorder jer je s 52 godine branio za nogometaše Primorca iz Biograda u 3. HNL protiv Jadran Luke iz Ploča. Primorac je izgubio 2-1, ali Radenko je branio odlično. Sedam obrana i pljesak publike.

Pokretanje videa ...

- Ima nešto u tom adrenalinu kad obuvaš kopačke, navlačiš rukavice i staješ na gol, ponese te. Zaboraviš na godine. S tim da s godinama dođe mudrost i to da ne moraš nikog impresionirati nego sebe, te jedino ne primiti gol. I trošiš manje energije.

A kako je došlo do toga da Radenko brani? Tri dana prije susreta prvi golman Mate Stojanov dobio je crveni karton u Kupu i zaradio suspenziju, a juniorski golman Ivan Lukarić nije bio registriran za prvu momčad. Rade i Mate prije dvije godine branili su u istoj utakmici. Mate je tad imao 15, a Rade 50 godina.

Igrao je s Vrsaljkovim ocem i Renom, sad brani i s 52 godine
Igrao je s Vrsaljkovim ocem i Renom, sad brani i s 52 godine

Kad je imao 11 godina, Radenko je stao na gol iako se lomio između košarke i nogometa. Promijenio je mnogo klubova, igrao za reprezentaciju, nakon toga za Dinamo, sve dok jedne večeri nije zakasnio na spavanje, došao je deset minuta poslije ponoći s kolegom, pa ih je Ćiro Blažević ekspresno poslao na posudbu u Mladost iz Petrinje.

Kad se zaratilo, otišao je u rat. Do 1993., kad je pozvan na klupu Zadra. Od ‘95. je u Primorcu, posljednjih godina je pomoćni trener.

- Mladi koji žele biti zdravi i u formi neka se maknu od kompjutora i mobitela, neka idu na igrališta, nađu pozitivnu ekipu koja voli sport i bit će sigurno sretniji i zdraviji - poručuje.

Pokretanje videa ...