Sport

Komentari 2

Reliji krenuli brzinskim ispitom u Rudama: Neuville prošao prvi

Reliji krenuli brzinskim ispitom u Rudama: Neuville prošao prvi

Nakon Belgijanca kojem asfaltne podloge odlično leže, na cilj je stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde

Prvim brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro startao je Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju. Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao je već na prvom brzincu.

POGLEDAJTE VIDEO: WRC

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit za 4:24.2 minute. Nakon njega je na cilj stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak  (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2,8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6,5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape. 

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih posada - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom. Trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, koji je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog korona virusa morao odustati.

Najčitaniji članci