Obavijesti

Sport

Komentari 2

Repeši neće biti lako: Na klupi Cibone debitirao je porazom...

Repeši neće biti lako: Na klupi Cibone debitirao je porazom...
3

Košarkaši zagrebačke Cibone pretrpjeli su prvi ovosezonski domaći poraz u svojoj dvorani od Radničkog u sklopu 14. kola regionalne ABA lige. Bilo je 87-81 za goste

VIDEO

Ova momčad nema talenta, ali je radna momčad. Nedostaje pojedinačnog i timskog samopouzdanja, rekao je novoustoličeni trener Cibone Jasmin Repeša kad se na izmaku godine vratio pod Toranj.

Jasko se u vlastite riječi iz prve ruke uvjerio u subotu u 14. kolu ABA lige kad je Cibona u Draženovu domu dočekala Radnički te izgubila 87-81.

'Vukovi' su u novu godinu ušli neželjenim porazom od devetoplasirane momčadi lige, a trenera Repešu čeka težak posao u nastavku sezone.

Domaćini su bili podređeni cijeli susret u kojem je Radnički slavio u sve četiri četvrtine, a na poluvremenu su gosti otišli s +17 (69-52).

U nastavku utakmice Cibosi su se probudili te su smanjili zaostatak, no momčad iz Kragujevca je u posljednjim minutama bila prisebnija, a zagrebačkoj momčadi nisu pomogli ni promašaji za tri u ključnim trenucima utakmice.

U redovima domaćih najefikasniji je bio Davor Kus s 19 koševa, Damjan Rudež s 18  te Marin Rozić sa 16 koševa. Najbolji kod gostiju bio je Scott s 31 košem te Simon koji je dodao 26 koševa.

Cibona je trenutno sedma s omjerom 7-7.

Poraz Cedevite i Zagreba za katastrofalan dan hrvatske košarke

"Crni" dan hrvatske košarke u 15. kolu regionalne ABA lige zaokružili su Cedevita i Zagreb. Momčad iz Podsuseda teško je stradala u Podgorici od Budućnosti, dok je Zagreb tijesno poražen od Partizana...

Košarkaši Dražena Anzulovića teško su stradali u Podgorici. Bilo je 81-64 za domaći sastav koji je imao previše raspoloženih igrača za indisponiranu momčad Cedevite. Kod zagrebačke momčadi "najraspoloženiji" su bili Chris Warren s 14 i Christopher Owens s 13 koševa. Slovenac Matjaž Smodiš pridodao je 11 poena i to je uglavnom sve vrijedno spomena što se igre Cedevite tiče.

Kod domaćeg sastava su se u strijelce upisali svi osim Radovića koji je na parketu proveo svega jednu minutu. Najviše je ubacio Vladimir Mihailović (13), dok su bivši "cedevitaš" Jermaine Anderson i Bojan Dubljević dodali po 11 koševa.

Zagreb je u Beogradu izgubio utakmicu, 94-85 u samoj završnici, a tome je ponajviše pridonio nezaustavljivi Milan Mačvan. Srbijanski reprezentativac ubacio je 29 koševa, 19 u prvom dijelu, a tome je pridodao i 12 skokova. Pucački raspoložen bio je i Dušan Kecman koji je ubacio 16 poena uz 3-3 šut za tri poena.

"Zagrebaše" je po običaju predvodio kapetan Kruno Simon koji je postigao 21 koš, imao osam skokova, ali i pet izgubljenih lopti. Sean May bio je odličan u prvom poluvremenu ubacivši 13 poena, ali je onda u nastavku utakmice sasvim nestao s terena. Susret je završio s 19 koševa i svega četiri skoka. Treba reći da je Zagreb u ovom susretu bio lišen pomoći prvog centra Marija Kasuna. "Zagrebaši" su ovim porazom pali na omjer pobjeda i poraza 7-7 čime su si, na polovici regularnog djela sezone, bitno umanjili šanse za završni turnir četvorice najboljih.

Obraz hrvatskoj košarci osvjetlali su igrači bosansko-hercegovačke momčadi Širokog. Oni su na svom parketu bez ikakvih problema svladali slovenski Helios 85-59. Najbolji u momčadi u kojoj igra 10 hrvatskih igrača bili su Fran Pilepić i Ivan Ramljak. Pilepić (22) je za 28 minuta provedenih na parketu najvjerojatnije odigrao utakmicu dosadašnje karijere. Ubacio je 26 koševa uz savršen postotak šuta (5-5 za dva, 3-3 za tri poena i 7-7 sa crte slobodnog bacanja). Ramljak (21) mu se priključio sa 15 koševa (3-4 za dva, 1-1 za tri poena i 6-7 sa crte slobodnog bacanja) i 11 skokova.

Stigla je tako mlada (nitko stariji od 28 godina) hercegovačka momčad do omjera pobjeda i poraza 7-7, čime se približila petoplasiranoj Union Olimpiji (8-5).

ABA liga, 14. kolo:

Cibona - Radnički 81-87

Budućnost - Cedevita 81-64

Partizan - Zagreb CO 94-85

Široki WWin - Helios Domžale 85-59

Redoslijed: 1. Maccabi 14-1, 2. Cedevita 11-3 (-1), 3. Partizan 10-4 (-1), 4. Budućnost 10-4 (-1), 5. Union Olimpija 8-5 (-2)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu