Obavijesti

Sport

Komentari 138

PSG je propustio slaviti protiv povučenog Chelseaja u Parizu

PSG je propustio slaviti protiv povučenog Chelseaja u Parizu
12

Paris Saint-Germain i Chelsea odigrali su bez pobjednika u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Parizu. Londončani su poveli preko Ivanovića, Cavani izjednačio

VIDEO

Od dvoboja Paris Saint-Germaina očekivala se ljepotica u prvoj večeri Lige prvaka u ovoj godini, no bila je to većim dijelom jednomsjerna utakmica u kojoj su domaćini dominirali i stvarali šanse, a gosti zabili važan gol iz jedine prave šanse na utakmici. Rezultat svega je 1-1 na Parku prinčeva.

Iako je PSG bio oslabljen za nekoliko važnih karika, Chelsea je odlučio Blancovoj momčadi prepustiti dominaciju praktički od početka utakmice. Trebalo joj je 11 minuta za prvu pravu šansu u kojoj su Matuidi, potom i Ibrahimović pucali glavom, ali Thibaut Courtois obranio je njihove udarce. Belgijski golman bio je ponajbolji pojedinac Chelseaja u Parizu.

Prvu ozbiljniju situaciju pred Siriguom Chelsea je stvorio tek u 25. minuti, ali nije to bilo osobito opasno. Na drugoj je strani Lavezzi nakon kornera u 34. minuti stavio Courtoisa na veliki test pucavši glavom u prvi kut, ali nije to bilo dovoljno da bi se svladalo golmana gostiju.

Ivanović postao najefikasniji branič Lige prvaka

U takvom ritmu gdje je Chelsea većinom boravio na svojoj polovici, kako to José Mourinho često voli raditi kad igra u gostima, "bluesi" su neočekivano poveli. John Terry ubacio je s lijeve strane, Cahill atraktivno prebacio petom za Branislava Ivanovića koji postiže glavom svoj sedmi gol u Ligi prvaka u karijeri, više nego ijedan drugi branič od 2009.

Cavani nastavio "trpati" u Europi

Šokiralo je to PSG koji je do kraja prvog dijela pokušao odgovoriti preko Ibrahimovićeva slobodnjaka, ali nije bio opasan. No zato je nakon samo devet minuta u nastavku Edinson Cavani izjednačio. Matuidi je bio asistent, a Urugvajac glavom fino pospremio loptu od trave u mrežu. Bio mu je to šesti gol sezone.

Courtois spasitelj Chelseaja

Nedugo nakon gola grogiranost Chelseaja pokušao je iskoristiti Ibrahimović solo-prodorom nakon kojeg se našao sam oči u oči s Courtoisom, ali Belgijac mu je nogom skinuo šut. Počele su zamjene, ritam igre još se više usporio, ali Parižani su svejedno u završnici imali još dvije odlične šanse doći do preokreta.

Deset minuta prije kraja Cavani je nakon kombinacije s Matuidijem po lijevoj strani pucao s linije peterca iskosa i tražio drugi kut, ali ga je zamalo promašio. U zadnjim trenucima utakmice Ibrahimović je gađao glavom u prvi kut, ali Courtois je još jednom obranom podvukao sjajno izdanje na Parku prinčeva.

Nakon svega oba će trenera vjerojatno biti zadovoljna ovakvim raspletom, ali više razloga za to ima Mourinho čija momčad velikim dijelom utakmice nije pokazivala nikakvu želju priprijetiti protivniku, a opet je zabila važan gol u gostima.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani