Obavijesti

Sport

Komentari 62

Italija izgubila nakon 37 susreta bez poraza! Španjolci su se s igračem više revanširali za EP

Italija izgubila nakon 37 susreta bez poraza! Španjolci su se s igračem više revanširali za EP
10

Španjolska je prvi sudionik finala Lige nacija! U sjajnom susretu na San Siru Španjolci su s 2-1 pobijedili Italiju. Dva gola zabio je Ferran Torres, a jedini strijelac za Talijane bio je Pellegrini. Od kraja prvog dijela igrali su bez isključenog Bonuccija

Prvi finalist nogometne Lige nacija je Španjolska koja je na San Siru s 2-1 pobijedila Italiju, aktualnog europskog prvaka. U finalu će Španjolci igrati protiv pobjednika dvoboja Francuska - Belgija.

Pokretanje videa...

Italija - Španjolska 5-3 (golovi u 3D-u) VIDEO

Španjolska je tako uzvratila „azzurrima“ za poraz u polufinalu Eura, ali je ujedno prekinula dugački, rekordni pobjednički niz Italije koja je izgubila nakon čak 37 susreta bez poraza. Isto tako, ovo je Talijanima bio prvi poraz u povijesti na San Siru.

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

Na susretu je prvo zaprijetila Italija, u 5. minuti je udarac isprobao Chiesa, no španjolski vratar Unai Simon nije imao problema s tim.

Kao i uvijek kada igra Španjolska tako je i ovaj put „furija“ dominirala posjedom i vrlo brzo počela kontrolirati situaciju na San Siru. Počeli su potom i Španjolci prijetiti. Prvo je u šansi bio Oyarzabal, a onda je isti igrač asistirao, a Ferran Torres majstorski okončao akciju u 17. minuti za 1-0 Španjolske.

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

Dosta bolji dojam je ostavila Španjolska u uvodnih 20-ak minuta, ali su se tada počeli buditi i europski prvaci koji su u 34. i 35. minuti imali dvije sjajne šanse za izjednačenje. Prvo je Bernardeschi, iskosa, pucao vrlo lukavo u bliži kut bez uspjeha, a u sljedećem napadu je Insigne dobio savršenu loptu na desetak metara te je imao samo španjolskog vratara ispred sebe. No, topovski je pucao - neprecizno.

U završnom dijelu prvog poluvremena Italija je dodatno potonula. U 42. minuti je Bonucci, zbog udaranja laktom Busquetsa, dobio drugi žuti karton, a u nadoknadi je opet proradila veza Oyarzabal - Ferran Torres za 2-0.

S istim brojem igrača Španjolska je znala držati loptu u svojim nogama, a sve je Španjolcima bilo još lakše s igračem više u nastavku susreta.

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

Nije „furija“ imala velikih potreba zabiti treći gol, već je uspavala igru, makar su Talijani pokazali da i brojčano inferiorni mogu iz kontranapada opasno zaprijetiti. No, i u takvom odnosu snaga Španjolska je imala najbolje šanse. U 63. minuti je Oyarzabal glavom pucao tik pored talijanske vratnice. U 78. je, pak, meč-loptu imao Alonso, ali je fantastično reagirao Donnarumma.

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

U 83. minuti atmosfera na San Siru je eksplodirala. Sve je potaknuo sjajni Federico Chiesa koji je na sredini travnjaka ukrao loptu, istrčao kompletnu kontru, a dobro ga je pratio Pellegrini koji je završio akciju za 1-2. Do kraja je Italija ipak bila daleko od potencijalnog izjednačenja i produžetaka, a Španjolska je zasluženo izborila finale.

U četvrtak (20:45 sati) u Torinu se igra drugi polufinalni ogled, a sastaju se Francuska i Belgija.

U nedjelju se igra utakmica za treće mjesto (15 sati), kao i finale (20:45 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Polufinale Lige nacija 20.45 , San Siro, Milano
Italija
Pellegrini 83'
1 : 2
Španjolska
Torres 17', 45+2'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaj! Italija nije uspjela, Španjolska je pobijedila 2-1 i prošla u finale Lige nacija! Heroj je bio Ferran Torres s dva gola u prvom poluvremenu, a gol nade Talijanima dao je Pellegrini. Italija je igrala s igračem manje od kraja prvog dijela kada je Bonucci dobio drugi žuti, a ovo im je i prvi poraz nakon čak 37 utakmica! Jedan nevjerojatan niz je prekinut, a Španjolci su se revanširali za poraz u polufinalu Eura. 

90'

Još pet minuta nade za Italiju. No, ne mogu Talijani do lopte. Španjolci su se uozbiljili pa sakrili skroz loptu. Nije im neki problem, podsjetimo, od kraja prvog dijela imaju igrača više. 

83'

Goooooooooooooooooooooooool! Diže li se Italija iz mrtvih? Nevjerojatno, bili su toliko nemoćni, Španjolska je umrtvila igru i totalno spustila ritam. No, Španjolci su se poigravali s loptom, a loptu je ukrao hitri Chiesa. Proigrao je Pellegrinija koji je na praznu mrežu zabio za 2-1. Može li Italija do izjednačenja?

78'

Kakva šansa za 3-0! Alonso je izašao sam na golmana, ali Donnarumma mu je sjajno skinuo. 

72'

Potpuna kontrola Španjolske nad utakmicom. Tu i tamo neka poluprilika, no većina drugog poluvremena prošla je u španjolskom kombiniranju i razvlačenju. Kao da čekaju kraj utakmice jer Italija ovdje više ništa ne može napraviti s igračem manje.

Komentari 62