Obavijesti

Sport

Komentari 13

Revanš o kojem će se još dugo pričati: Canelo dobio Golovkina

Revanš o kojem će se još dugo pričati: Canelo dobio Golovkina
8

Kao što se i očekivalo od dva ponajbolja boksača svijeta u ovom trenutku Canelo Alvarez i Genadij Golovkin priredili su spektakularan meč. Slavio je izazivač Canelo, no i ovoga puta neki se neće složiti s odlukom sudaca

VIDEO

Genadij je velik boksač, no i ja sam i to sam pokazao večeras. Pobijedio sam i statistika to jasno pokazuje, on je taj koji se spašavao. Bila je ovo čista pobjeda, rekao je nakon po mnogima boksačkog meča godine u srednjoj kategoriji Canelo Alvarez.

Meksikanac je u uzvratnom meču pobijedio dosad nepobjedivog Genadija Golovkina na bodove i bez obzira što je sam rekao da je 'pobjeda čista' ponovno uzburkao strasti u boksačkim krugovima. Jako je puno onih koji će idućih dana tvrditi da je pobjeda trebala pripasti Golovkinu, no prema onima objektivnim bio je ovo jedan od najizjednačenijih boksačkih mečeva u posljednje vrijeme i pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu. Dva su suca na kraju bodovala 115-113 za Alvareza, a za jednog je meč ponovno završio bez pobjednika 114-114 kao i prije godinu dana. I, da, doista je prava šteta što je jedan od ove dvojice morao iz ringa izaći kao poraženi.

Boxing: Alvarez vs Golovkin 2

- Neću pričati tko je trebao pobijediti večeras jer prema sucima pobjednik je Alvarez. Mogu samo reći da je ovo bio sjajan meč za sve navijače u dvorani, jako uzbudljiva borba, a ja sam nekako osjećao da sam bio bolji od njega - ponovno je pokazao Golovkin da je istinski sportaš i pravi gospodin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A prema statistici Golovkin je zadao 234 udarca, Alvarez 203, no u posljednju rundu boksači su ušli s laganom prednosti Meksikanca prema bodovanju sudaca i Kazahstancu je trebao nokaut ili brojanje u posljednjoj rundi da bi pobijedio. Do toga nije došlo i Golovkin po prvi put ring napušta spuštenih ruku u svom 40. meču. Njegov skor sada je na 38 pobjeda te po jedan poraz i neriješen meč.

- Vidjeli smo sjajan meč, kakav smo očekivali i u prvom sudaru. Znao sam da je bodovanje gotovo izjednačeno, no suci su bili dobri i ne mogu se žaliti na odluku. No mogu reći da je bio dovoljno izjednačen meč da možemo tražiti treći sudar - rekao je Golovkinov trener Abel Sanchez.

U prvom sudaru ove dvojice Golovkin je teško pokraden i suci su borbu označili neodlučenom. Ovoga puta, kad je doista i moglo biti neodlučeno, suci u Las Vegasu prevagnuli su na stranu Meksikanca i pojas predali novom prvaku. Treći meč za mnoge je siguran i bit će pravi užitak vidjeti odgovor sjajnog Kazahstanca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu