Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Revolucija u nogometu! Fifa uvodi nova pravila oko penala

edna od najvećih promjena trebala bi biti u izvođenju penala. Tijelo koje se bavi nogometnim pravilima (IFAB) dalo je neobičan prijedlog. Naime, oni su dali prijedlog u kojem bi se igra prekinula nakon penala...

Huddersfield Town v Fulham - Premier League - John Smith's Stadium
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
12 komentara

Fifa na čelu s našim Zvonimirom Bobanom sprema revoluciju u nogometu. U budućnosti ništa više neće biti isto, a do promjena će doći kako bi svi imali ista prava.

Jedna od najvećih promjena trebala bi biti u izvođenju penala. Tijelo koje se bavi nogometnim pravilima (IFAB) dalo je neobičan prijedlog. Naime, oni su dali prijedlog u kojem bi se igra prekinula nakon penala, a momčad koja je bila suočena s penalom bi dobila slobodni udarac.

To vrijedi u slučaju ako njihov golman obrani udarac ili lopta pogodi gredu. Ako lopta ode u korner ,sve bi ostalo isto, a razmatra se promjena i još jednog segmenta.

U završnicama utakmica treneri često rade izmjene, a njihovi igrači u tim trenucima žestoko odugovlače kako bi što više vremena prošlo. Tako bi Fifa uvela pravilo da igrač može izaći na bilo kojem dijelu terena te ne mora trčati skroz do polovice terena

Naši partneri pišu
Message