Obavijesti

Sport

Komentari 85

Rijeci prijeti BiH stoper čija je tetovaža razbjesnila državu

Rijeci prijeti BiH stoper čija je tetovaža razbjesnila  državu
1

OGNJEN VRANJEŠ Uoči debija za Bosnu i Hercegovinu 2010., stoper iz Banja Luke pojavio se s kontroverznom tetovažom koju mu i danas zamjeraju. On je član grčkog AEK-a koji u četvrtak stiže na Rujevicu

VIDEO

Rijeka u četvrtak od 19 sati na svojoj Rujevici otvara sezonu u Europskoj ligi nakon što su od grčkog prvaka Olympiacosa ispali u playoffu kvalifikacija Lige prvaka. Protivnik ponovno stiže iz Grčke i to je atenski AEK. 

Oni su kroz playoff grčkog prvenstva izborili plasman u Ligu prvaka, ali tamo su zaustavljeni od moskovskog CSKA-a da bi potom preko Club Bruggea Ivana Leke stigli u skupinu s Rijekom, Milanom i Austrijom iz Beča.

Prema Transfermarktu, AEK vrijedi 32,5 milijuna eura, Rijeka nešto manje, 23,5 milijuna eura.

Standardna su mješavina domaćih i stranih igrača gdje se posebno ističe ime Ognjena Vranješa, bh. reprezentativca. Ne toliko zbog samih nogometnih kvaliteta koliko zbog ranijih incidenata vezanih za nenogometne teme.

Stoper koji će budno paziti na Marija Gavranovića i Alexandra Gorgona rođen je u Banja Luci 24. listopada 1989.i karijeru je započeo u svom Borcu da bi 2011. prešao u beogradsku Crvenu Zvezdu.

Iako je bio član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije skrivao svoju odanost Republici Srpskoj. Nastavio je s tim i nakon što ga je 2010. izbornik Safet Sušić pozvao u seniorsku vrstu.

Naime, Vranješ se na okupljanju pojavio s kontroverznom i tada novom tetovažom na kojoj su iscrtane granice Republike Srpske. 

- To sam napravio prije godinu i pol, ali nitko od igrača to nije vidio. Iskreno, mislim da nemam nikakvo objašnjenje, to sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam htio ili jer me netko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najlakše rečeno, ne mogu objasniti zašto - govorio je Ognjen nakon što je podigao veliku buru u bh. javnosti.

Ne treba niti napominjati koliko je to razljutilo najodaniju vojsku navijača susjedne nam reprezentacije, BH Fanaticose.

- Tetovaža nije slučajni ili trenutni potez jednog čovjeka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio Ognjen Vranješ. On je tim činom otvoreno poslao poruku i podršku te zauzeo stav o separatističkim ambicijama pojedinih političara Republike Srpske i njenom odcjepljenju od Bosne i Hercegovine. Samim time jasno se izjasnio protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine - pisalo je u njihovom priopćenju.

No, uzalud su se bunili. Ognjen je zaigrao za reprezentaciju čiji je i danas član, a ubrzo nakon što je priča o tetovaži dospjela u javnost, on ju je - precrtao.

Umjesto crta spomenute granice, na njegovom je bicepsu osvanuo sat. Vranješ je uvjeravao javnost da je zapravo to htio i tetovirati isprve.

Debitirao je na Bilinom polju u Zenici protiv Izraela gdje su mu navijači poručili:

- Ogi, tvoj sat je otkucao!

On im je odgovorio:

- Moj sat još nije stao, te stvari me ne diraju. Gledam samo ono što se događa na terenu. Htio sam smiriti situaciju, ne zbog navijača, nego zbog kolega iz svlačionice. Nitko od njih mi nije ništa prigovorio, ovo je moje tijelo i radim s njim što želim. Ipak, odlučio sam prepraviti tetovažu iz poštovanja prema suigračima i momčadi - rekao je Ognjen koji se na jednom treningu reprezentacije sukobio sa suigračem Senijadom Ibričićem. 

VIDEO

Poslije svega, ima 32 nastupa za Bosnu i Hercegovinu i uglavnom je njen prvotimac. U AEK-u je od 2017. i u 19 utakmica zabio je jedan gol. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani