Obavijesti

Sport

Komentari 142

Rijeka je dobila, Kek nije htio o suđenju: Sami smo protiv svih

Rijeka je dobila, Kek  nije htio  o suđenju: Sami smo protiv svih
4

Nogometaši Rijeke pobijedili su Split na Parku mladeži 2-1 u 25. kolu hrvatskog prvenstva. Gavranović i Balaj zabili su za Rijeku, Rrahmani je bio strijelac za Split

VIDEO

Rijeka je stigla na Park mladeži po pobjedu kojom bi ostala u igri za naslov. Kekovi igrači to su i uspjeli u zanimljivoj utakmici u kojoj su pobijedili RNK Split 2-1.

Riječani su pobijedili splitovce u posljednje tri utakmice, uključujući i susret u Splitu u kolovozu prošle godine. Split je posljednji put dobio Rijeku u studenom 2013. godine, a Rijeka je od tada neporažena u osam međusobnih susreta.

Gavranović radi ono za što je doveden

Rijeka je od prve minute postavila kao favorit u Splitu. Nakon početnog ispitivanja snaga, Riječani su konkretnije zaprijetili preko Tomasova. Split je uzvratio preko Bagarića koji prolazi Vargića, ali ne zabija iz teške situacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka je povela nakon pola sata igre. Gosti su imali slobodnjak. Gavranović je bio okrenut leđima od gola, trzaj glavom i gol za vodstvo Rijeke. Sjajan potez igrača kojeg je Rijeka dovela kao aduta u borbi za naslov s Dinamom.

Vargić obranio sumnjivi penal pa odmah primio gol

Split je najbolju šansu imao u 45. minuti utakmice. Leonard Zuta je izbio loptu, a Mlakar je pokazao na bijelu točku. Igrač Rijeke tvrdio je kako je igrao prsima, a moguće je da je bio u pravu. 

Vargić je obranio penal Bagariću, ali Split je ipak zabio nakon kornera u posljednjem napadu u prvom dijelu. Lopta je odbijena na 20-ak metara pa vraćena pred gol Rijeke, Rrahmani je bio sam pred Vargićem i nije imao težak posao.

Rijeka nije odustala i krenula je po gol u nastavku. Bekim Balaj zabio je u 73. minuti utakmice za novo vodstvo momčadi s Kantride.

No samo dvije minute nakon toga Balaj je dobio drugi žuti karton i Rijeka je ostala s igračem manje. No Riječani su izdržali do kraja i osvojili tri boda s kojima su se približili Dinamu na samo dva boda. "Modri" u četvrtak gostuju kod Istre u 18 sati.

Kek: Ne bih o suđenju...

Čestitke igračima koji su izdržali sve na terenu. Dobili smo protivnika iz gornjeg dijela ljestvice i zato sam zadovoljan, rekao je Matjaž Kek.

Kako komentirate suđenje?

- Nemam komentara - kazao je Kek, iako su tijekom utakmice i on, ali i njegov stožer i igrači imali puno primjedbi na suca Malakara, koji je dosudio nepostojeći kazneni udarac, te isključio igrača Rijeke Balaja. 

Koji je vaš recept za splitske klubove?

- Ja znam da su brojke interesantne. Kao što nismo dali gol u Maksimiru, tako i ovo. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, opet smo iskartonirani... 

Drugi put za redom bez igrača dobivate utakmicu. 

- Zato je potrošnja strahovita i zato sam i čestitao igračima. Ako krenem komentirati dva žuta kartona Balaja, onda ću komentirati ono što ne smijem. U Rijeci se kaže: ''Sami priotiv svih'', zato ću reći da čestitam svojim igračima na vrijednoj pobjedi, znao sam da će nam ovdje biti teško.

- Sada nam slijedi Osijek, koji je uzeo bod na Poljudu. Zgusnut je program, puno kartona, ozljeda... - rekao je Kek i komentirao igru Gavranovića.

- On je doveden da radi razliku. Nije još potpuno spreman ni on, ni Matei, ali on je pozitivan i karakteran igrač, što veseli svakog trenera. A o njegovim kvalitetama ne treba trošiti riječi. 

Sablić: Platili smo u prekidima

Većim dijelom utakmice izgledali smo vrlo dobro, dobro se nosili s Rijekom. S druge strane, pogotovo u prvom dijelu bilo je igrača koji nisu bili na optimalnom nivou, što smo platili u prekidima, rekao je trener Splita Goran Sablić.

- Željeli smo osvojiti sva tri boda, teško je bilo probiti Rijeku i s igračem više. Sve skupa kad sumiram, ne bi bilo nezasluženo da smo uzeli bod - dodao je Sablić.

Inter preokrenuo kod Lokomotive

Prije ove utakmice Inter je pobijedio Lokomotivu na gostovanju 2-1. "Lokosi" su poveli u Kranjčevićevoj ulici preko Kolara iz penala u 33. minuti utakmice. Capan je u samo četiri minute dobio dva žuta kartona i Lokomotiva je bila s
igračem manje od 41. minute.

Inter je to sjajno iskoristio i golovima Ottochiana u 62. i Nestorovskog u 80. minuti preokrenuo utakmicu i osvojio tri boda. Nestorovski je zabio iz penala nakon što je Cassini pao nakon duela s Bornom Barišićem. Iako je izgledalo kao
prekršaj u napadu, sudac Marin Vidulin pokazao je na bijelu točku.

HNL: 25. kolo:

Split - Rijeka 1-2 (Rrahmani 45 / Gavranović 32, Balaj 73)
Lokomotiva - Inter 1-2 (Kolar 33 p / Ottochuan 62, Nestorovski 80 p)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe